De vilda Vasarna : en våldsam historia (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (50.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-08-19
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100154967
De vilda Vasarna : en våldsam historia (e-bok)

De vilda Vasarna : en våldsam historia E-bok

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2016-08-19

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När Gustav Eriksson valdes till riksföreståndare 1521 var han ensam och utblottad - hans släktingar hade avrättats i Stockholms blodbad och deras tillgångar hade tagits i beslag. Men han kom från en släkt som var van att ha inflytande och han tog sig till tronen med hjälp av lögn och bedrägeri, girighet och stor brutalitet. Han lyckades skapa ett kungarike som blev grunden till det moderna Sverige. Kärven på hans vapensköld gav honom tillnamnet Vasa. Efter honom har nio regenter i Sverige och Polen haft en sådan vase i sitt vapen.

Historien om de vilda Vasarna är berättelsen om starka personligheter, kloka kvinnor, kärlek, sorgliga öden men nästan hela tiden stor dramatik. Genom generationerna går en sträng av sinnessjukdom, som ibland exploderar i våld, ibland skapar konst, stundom, leder till totalt själsligt mörker.

Herman Lindqvist berättar om familjen Vasas kamp om makten så att det är oavbrutet spännande att läsa. Hans bok är den mest kompletta krönikan över släkten Vasa som utgivits i Sverige och den innehåller mer om den polska grenen av Vasa än någon svensk bok hittills.

I dag är alla Europas kungahus släkt med Gustav Vasa, även drottning Elizabeth av England och prins Oscar Carl Olof av Sverige. I Sverige kan tiotusentals svenskar räkna släktskap med Vasa-ätten.

De vilda Vasarna är Herman Lindqvists sextionde bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av De vilda Vasarna : en våldsam historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Flyhänt historisk grundkurs
    Johan Edqvist, 7 september 2018

    Det är författarens styrka - han skriver lättfattligt och övergripande. För den som inte kan Sveriges historia under femton- och sextonhundratalen är den här boken en bra introduktion. Som nästan alla despoter, historiska som nutida, visar sig Vasa-regenterna vara mer eller mindre galna. Lindqvist ger detaljerna som bevisar detta om än övergripande. Några djupare analyser är det dock inte frågan om vilket kanske är bokens svaghet. Men som sagt - en bra grundkurs.

  2. Maktens vägar till toppen
    Lars, 21 maj 2018

    Som så ofta så överträffar verkligheten fantasin. En bok som ger en romans känsla, men späckad av en historisk verklighet som få av oss känner till. Grymheten överträffas inte ens av filmmakarna i av Holywood.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Herman Lindqvist