Massor av pocketfynd
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (11.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-08-04
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100155278
Min europeiska familj : de senaste 54 000 åren (e-bok)

Min europeiska familj : de senaste 54 000 åren (e-bok)

(7 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-08-04
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vinnare av Augustpriset 2015 och utnämnd till "Årets bok om svensk historia 2015" av Nättidningen Svensk HistoriaVetenskapsjournalisten Karin Bojs bestämde sig för att släktforska på djupet och låta DNA-trådarna knyta ihop henne själv med forntidens människor. Hon läste studier, intervjuade forskare och reste i ett tiotal länder för att följa spåren bakåt.
Sedan 1980-talet har DNA-tekniken genomgått en enastående utveckling. Den har revolutionerat såväl kriminalteknikers arbete som biologisk och medicinsk forskning, och har på senare år börjat bidra till ny kunskap inom arkeologi och historia. Till och med släktforskande privatpersoner har börjat använda DNA som verktyg. Med hjälp av små variationer i DNA-sekvensen går det numera att hitta kusiner, sysslingar och bryllingar, och även släktingar som levde för mycket länge sedan - under den senaste istiden och ännu längre tillbaka.
Resultatet av Karin Bojs arbete blev en bok om hennes ursprung och hennes familj. Men också om oss andra. Vi är ju släkt. Någonstans, någon gång levde vår senaste gemensamma förmoder och förfader. DNA-trådarna knyter ihop oss alla.

"Min europeiska familj är så väl underbyggd att även om den var utskriven på gamla kvitton skulle den vara värd att läsa." - Borås Tidning

Omslagsformgivare: Eva Lindeberg Design
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Min europeiska familj : de senaste 54 000...