Min europeiska familj : de senaste 54 000 åren (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (12.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-08-04
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100155278

Min europeiska familj : de senaste 54 000 åren E-bok

(7 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2015-08-04

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vinnare av Augustpriset 2015 och utnämnd till "Årets bok om svensk historia 2015" av Nättidningen Svensk Historia

Vetenskapsjournalisten Karin Bojs bestämde sig för att släktforska på djupet och låta DNA-trådarna knyta ihop henne själv med forntidens människor. Hon läste studier, intervjuade forskare och reste i ett tiotal länder för att följa spåren bakåt. Sedan 1980-talet har DNA-tekniken genomgått en enastående utveckling. Den har revolutionerat såväl kriminalteknikers arbete som biologisk och medicinsk forskning, och har på senare år börjat bidra till ny kunskap inom arkeologi och historia. Till och med släktforskande privatpersoner har börjat använda DNA som verktyg. Med hjälp av små variationer i DNA-sekvensen går det numera att hitta kusiner, sysslingar och bryllingar, och även släktingar som levde för mycket länge sedan - under den senaste istiden och ännu längre tillbaka. Resultatet av Karin Bojs arbete blev en bok om hennes ursprung och hennes familj. Men också om oss andra. Vi är ju släkt. Någonstans, någon gång levde vår senaste gemensamma förmoder och förfader. DNA-trådarna knyter ihop oss alla.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Min europeiska familj : de senaste 54 000 åren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Interessant men för longt
    Hewen (Romanshorn), 21 juli 2018

    Där finns mycket interessant information om utweckligen inom Europa. Men texten skärskilt om familj medlemmar är för longt.
    Karin Bojs har pratat med ett stor antal archeologer. Jag undrar att ingen av dem känner jordbruken: Järntid är tiden när lien ändrade europeisk landscap ock höet mögliggör flera kor.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Bojs