Den gyllene tråden : kalla kriget och Dag Hammarskjölds gåtfulla död (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-08-06
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Manne Svensson
ISBN
9789100156251
Den gyllene tråden : kalla kriget och Dag Hammarskjölds gåtfulla död (e-bok)

Den gyllene tråden : kalla kriget och Dag Hammarskjölds gåtfulla död (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-08-06

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Några minuter innan midnatt, den 17:e september 1961, påbörjar ett flygplan nedstigningen mot flygplatsen i Ndola, i dåvarande Nordrhodesia. I flygplanet sitter FN:s dåvarande generalsekreterare, Dag Hammarskjöld. Men landningen fullföljs aldrig, flygplanet anmäls försvunnet och först på eftermiddagen dagen därpå hittar man vraket.

En olycka, konstaterar den Nordrhodesiska haverikommissionen, men alla är inte övertygade. FN:s involvering i vad som kommit att kallas Kongokrisen sågs med oblida ögon från flera håll och Hammarskjöld hade tagit stora risker. Europeiska kolonialmakter, lokala politiska krafter och underrättelsetjänster världen över ville se honom misslyckas. Vad hände egentligen natten mellan den 17: och 18:e september 1961?

Ravi Somaiya är grävande journalist och har skrivit för bland andra New York Times och the Guardian. I Den gyllene tråden ser vi resultatet av hans mödosamma arbete för att en gång för alla lösa ett av 1900-talets stora mysterier. En noggrann kartläggning av nya och gamla bevis vävs ihop med skarpsynta personskildringar och en djupgående analys av den komplexa Kongokrisen. Resultatet är ett intimt historieberättande som visar på vissa individers exceptionella godhet och mänsklighetens obotliga benägenhet till grymhet. Och det leder till en oundviklig slutsats: Kraschen utanför Ndola var inte en olycka."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ravi Somaiya

  • Operation Morthor

    Ravi Somaiya

    LONGLISTED FOR THE ALCS GOLD DAGGER FOR NON-FICTION 'One of the mysteries I've long been fascinated by, and I am so grateful that Ravi Somaiya has cracked it open so brilliantly' David Grann, author of Killers of the Flower Moon A PLANE CRASH IN T...

  • Golden Thread

    Ravi Somaiya