Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2016-02-23
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
201 x 133 x 18 mm
Vikt
335 g
SAB
Ohj
ISBN
9789100156459
179 år av ensamhet (inbunden)

179 år av ensamhet

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2016-02-23
180
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur agerar kvinnor på arbetsplatser med mansdominans och vilka konsekvenser får deras handlande?

"En vintermorgon låg Handels uppdaterade jämställdhetsplan ute på intranätet och upplyste att "målet att ha tjugo procent kvinnor som professorer år 2020 kvarstår". Vad tar man sig till när till och med målen är så blygsamma? Vi tyckte att det vore spännande att höra hur våra kvinnliga kollegor tänkte när möjligheterna till karriär är så små och det var så vi fick idén till den här boken."

I antologin 179 år av ensamhet avslöjar tio kvinnor från den manliga bastionen Handelshögskolan sina tankar och strategier. Författarna är forskare och lärare och har fått förhålla sig till en ojämställdhet som saknar motstycke i universitetsvärlden. Öppenhjärtigt beskriver de situationer de ställts inför och val de gjort. Det rör sig om karriärförhoppningar som sällan infrias, om motdrag, om önskan att bli sedd som kompetent, om revanschlusta, om strävan efter att vara en i gänget och om att skapa ett eget gäng. Berättelserna blottlägger de skilda villkor, ålderstigna värderingar och oskrivna regler som präglar ojämställda arbetsplatser och skapar frustration och isolering men visar också på strategier för att bryta mönster och rymmer ett stort mått av ironisk distans, medvetenhet, finurlighet och energi.

Mansdominansen på Handelshögskolan är en sekellång tradition som får konsekvenser för den forskning och undervisning som bedrivs, och i förlängningen för närings- och samhällsliv i Sverige. Kvinnorna på Handelshögskolan står inför samma situation som många kvinnor i näringslivet och på andra håll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 179 år av ensamhet
  2. +
  3. Sverige, en (o)besvarad kärlekshistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sverige, en (o)besvarad kärlekshistoria av Nivin Yosef, Lejla Hastor (inbunden).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av 179 år av ensamhet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fortsatt ensamhet
    Leena Sinikka Kangas, 14 mars 2017

    Ack så aktuellt än denna dag! Skall köpa ett extra ex. och ge till en bekant som nyligen frågade, med viss förtrytelse i rösten, VAD är egentligen feminism? Sade sig ha träffat på kvinnor som mobbade män. Läs boken så får du svar, vill jag kontra! Att enskilda individer, såväl kvinnor som män, förekommer som "duktiga pottsorkar" betyder inte att den systematiska förminskningen av kvinnor är borta. Vi har långt kvar. Tack alla feminister att ni finns!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om 179 år av ensamhet