Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2016-02-26
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
200 x 135 x 20 mm
Vikt
379 g
SAB
Hc
ISBN
9789100156770
Nätterna på Mon Chéri (inbunden)

Nätterna på Mon Chéri

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-02-26
203
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Fredagen den 28 februari tar den snart 33-årige Kenneth Swärd tunnelbanan in från Norsborg till Stockholms city. Han går på bio, äter på McDonalds och tillbringar sju timmar på sitt stamlokus Café Mon Chéri på Kungsgatan. En vecka senare ringer polisen på dörren och han tas in för ett första förhör. Det står snart klart för honom att han är misstänkt för medhjälp till mord på Sveriges statsminister Olof Palme.

Avslöjad med namn och bild i svensk och internationell press blir han ett jagat villebråd. För att fly uppmärksamheten, polisens fortsatta avlyssning och allmänhetens hätska utfall slår han sig ner i USA.

I december 1993 rapporteras han försvunnen, en månad senare hittas han mördad i en skogsbacke, trettio mil från sin bostad.

Men i det fördolda fortsätter krafter att verka för att länka honom till det mord och den kväll som för alltid förändrade hans liv.

Nätterna på Mon Chéri är en genresprängande roman som gör dikt av den ständigt svällande Palmeutredningen. Till lika delar thriller, essä och dokumentärroman tecknar den ett porträtt av en människa som obarmhärtigt och oundvikligt dras mot händelsernas centrum.

Det är en roman om högersekter och hårdkokta kriminalinspektörer, fantombilder och frälsning, om en man som drömde om att bli huvudperson och till slut fick se sina drömmar bli alltför besannade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nätterna på Mon Chéri
  2. +
  3. X

De som köpt den här boken har ofta också köpt X av Pascal Engman (inbunden).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nätterna på Mon Chéri. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läst det förr?
    Fredrik , 28 mars 2016

    Utredningsprotokoll i med fina pärmar för 190kr. Författaren har troligen goda vänner bland de som sätter betyg på de stora tidningarna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stefan Lindberg