Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
493
Utgivningsdatum
2016-05-06
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Malmsten, Stefania (form)
Dimensioner
217 x 143 x 37 mm
Vikt
824 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789100158187
Samlade dikter (inbunden)

Samlade dikter

(21 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-05-06
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det finns ett sug efter Bodil Malmstens dikter. Det märktes inte minst i mars 2015 när hon kom ut med "Det här är hjärtat", som var hennes första diktbok på 22 år. "Jag skriver inte dikter längre, men den här dikten krävde att jag skrev den", sa Bodil Malmsten då. Det var "en kärleksdikt, en sorgedikt, en dikt om den orimliga förlust som kallas döden".Och nu ges den ut igen, i en vacker volym tillsammans med Bodil Malmstens alla tidigare diktsamlingar, från "Dvärgen Gustaf" från 1977 till "Inte med den eld jag har nu" från 1993. Åtta diktsamlingar och några rasande fina uddadikter inom ett par pärmar, allt formgivet av Bodils dotter Stefania Malmsten.En volym med samlade dikter är som gjord att bläddra i och fastna än här, än där. Kanske vid den gripande sorgedikten om Bodils första förläggare, Gerard Bonnier, eller vid ungdomsminnen om mormor och kusin Stig, eller i hela diktsamlingen "Nefertiti i Berlin", som skildrar en relation mellan en mamma och hennes flygfärdiga dotter.Bodil Malmstens poesi ligger nära hennes eget liv, nära allas våra liv. Hon sträcker sig brett och hon når långt. Hennes samlade dikter är en prydnad och en värmekälla i varje boksamling.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Samlade dikter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Härligt bra!
    Ingrid Nettervik, 9 augusti 2016

    Bodil Malmsstens dikter är så karakteristiska för henne särpräglade och uttrycksfulla språk. Roligt att ha dem samlade i en bok.

  2. Önskebok
    Lena Sandström, 27 maj 2016

    Jag hade hoppats att något som detta skulle komma och blev väldigt glad när min önskan gick i uppfyllelse. Jag använder boken så att jag läser en dikt varje dag som avslutning.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Samlade dikter