Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mr Mercedes (del 2)
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2016-05-20
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
John-Henri Holmberg
Originaltitel
Finders keepers
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
230 x 150 x 30 mm
Vikt
581 g
SAB
Hce
ISBN
9789100159108
Den som finner (inbunden)

Den som finner

(18 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-05-20
65
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När beundran blir till besatthet

Den som finner är den fristående andra delen i Stephen Kings thriller-trilogi om Bill Hodges. Den första delen, Mr Mercedes, hyllades av kritikerna och tilldelades årets Edgar Award för bästa spänningsroman 2015.

Morris Bellamy är författaren John Rothsteins allra största fan. Han är fullkomligt besatt av den geniförklarade Rothstein och hans romaner om Jimmy Gold. Men Morris är besviken på sin idol. Rothstein har slutat skriva, och sålt sig till reklambranschen. Som straff måste han dö.

Efter att ha skjutit ihjäl Rothstein i författarens eget hem får Morris inte bara med sig pengarna i kassaskåpet, utan också en trave anteckningsböcker som bland annat visar sig innehålla det handskrivna manuset till ytterligare en Gold-roman. Morris hinner precis gömma undan anteckningsböckerna när omständigheterna gör att han hamnar i fängelse för ett annat brott.

Åratal senare finner en liten pojke vid namn Pete Saubers den undangömda skatten. En skatt som visar sig vara livsfarlig att ha i sin ägo. Den pensionerade kriminalaren Bill Hodges får nys om Petes trängda situation, och tillsammans med sina medhjälpare Holly och Jerome dras han in i fallet och i Morris Bellamys vansinne.

"Kings fantastiska nya stanna-uppe-och-läs-hela-natten-thriller är en smart och träffande berättelse om litterär besatthet, som påminner om klassikern Lida ... underbar, otäck, rörande."
The Washington Post
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den som finner. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Den som finner
  Kerstin Ahlm (Västerhaninge), 29 augusti 2016

  Stephen King i hög form. Spännande fortsättning på Mr Mercedes. Ser framemot den tredje delen Sista vakten. Tycker King blir bättre och bättre.

 2. Läsvärd
  Kristina, 15 juli 2016

  Absolut läsvärd bok, dock inte på riktigt samma rafflande nivå som sin föregångare Mr. Mercedes. Ser fram mot den tredje och sista delen!

 3. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 3 juni 2016

  Boken Den som finner är den andra boken i en trilogi. Den första boken, Mr Mercedes, läste och recenserade jag för ungefär ett år sedan. Och den tredje och avslutande boken, Sista vakten, kommer ut på svenska redan om drygt fyra månader, i oktober 2016.

  Så här skrev jag om den första boken i serien, Mr Mercedes:

  "Min absoluta favoritförfattare, sedan fyrtio år tillbaka, gör mig aldrig besviken, oavsett vilken genre han skriver i, och vad böckerna handlar om.

  Den ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Den som finner