De tio budorden (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (11.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-05-31
Förlag
Albert Bonniers förlag
Illustratör/Fotograf
Stig Claesson
ISBN
9789100163020
De tio budorden (e-bok)

De tio budorden (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2016-05-31

Styckköp

55

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"De tio budorden innehåller i all sin korthet människans sen tidernas morgon samlade erfarenheter hur vi kan leva tillsammans och gemensamt på detta klot. Vi har stora svårigheter att respektera varandra då vi ju avsevärt skiljer oss till klädsel, till vanor, till uppförande, till utseende, till hudfärg och tro. Men den respekten måste vi lära oss och budorden försöker med enkla råd sammanfatta hur den respekten bör se ut.

De tio budorden är kanske vårt viktigaste arv. Om budorden överlämnades till människorna av en gud eller inte får var och en tro som han vill men vi kan inte låta bli att tro på De tio budorden för budorden finns.

De tio budorden är lika svåra att förklara som att bokstavligt talat hålla och vart och ett har sin förklaring. Det är omöjligt för en enskild människa att helt och hållet leva efter dessa regler. Men gemensamt och tillsammans får vi försöka ha De tio budorden som riktmärken i en förvirrad värld i ett förtvivlat kaos."

Både som tecknare och berättare på prosa utvecklade Stig Claesson en egenartad begåvning. Hans böcker utgör ofta mellanting av faktiska reportage och fiktion, illustrerade med känsliga och precisa teckningar. Stig Claesson skrev över 80 böcker. De tio budorden publicerades första gången 1984.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stig Claesson