Massor av pocketfynd
Pastor Viveka och hundraårsjubileet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Pastor Viveka (del 2)
Utgivningsdatum
2016-11-05
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100167479
Pastor Viveka och hundraårsjubileet (e-bok)

Pastor Viveka och hundraårsjubileet (e-bok)

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-11-05
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Charmigt, lekfullt och samtidigt mänskligt djupsinnigt

Det har blivit dags att fira Gamla Enskedes hundraårsjubileum, något som alla tycker bör ske på den årliga julmarknaden. I övrigt har medlemmarna i jubileumskommittén olika åsikter om hur det ska gå till. De bakande tanterna i kyrkan är till exempel arga på paret i den stora villan på kullen som de tycker försöker ta över jubileet genom att vilja sponsra allt och bjuda alla på mat och kaffe. "Vem ska i då komma till vårt kafé?" undrar Selma och Viola.

Pastor Viveka måste navigera sig fram genom allt detta, samtidigt som hon går på kurs för att lära sig att uttrycka sina känslor på ett nyanserat och balanserat sätt, har bekymmer med en veckopendlande man, en obstinat tonårsdotter, ansvar för en fryst laxforell som en av tanterna har vunnit på lotteri samt sina egna existentiella funderingar och tvivel. Som om inte det räckte inträffar snart ett nytt, förbryllande mord i kyrkans närhet.

Pastor Viveka och hundraårsjubileet är den andra boken om den färgstarka pastor Viveka och hennes välsignelser och vedermödor i den idylliska Stockholmsförorten Enskede.

"Pastor Viveka är en mästare på att få alla disparata personer i församlingen att känna ansvar och dra åt samma håll. På samma sätt har Annette Haaland en sällsam förmåga att få berättelsens olika gestalter att bidra till intrig och underhållning. Var och en på sitt sätt. Det blir en hyllning till det enkla kollektiva, de vardagliga människorna med de stora tankarna. Charmigt, lekfullt och samtidigt mänskligt djupsinnigt. Det här blir bara bättre och bättre."
Norrköpings Tidningar
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pastor Viveka och hundraårsjubileet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 15 januari 2017

  För knappt ett år sedan så läste jag den första boken om pastor Viveka, Pastor Viveka och tanterna. Jag tyckte att den var bra, och här är en länk till min recension av den.

  Nu har jag läst den fristående fortsättningen, Pastor Viveka och hundraårsjubileet, och jag tyckte ungefär likadant om den.

  Själva deckarbiten tycker jag inte är något särskilt speciellt med. Men däremot skildringen av relationerna, tycker jag riktigt mycket om.

  Läser gärna fler böcker om pas... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Pastor Viveka och hundraårsjubileet