Gunnar Sträng (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
494
Utgivningsdatum
2019-09-20
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
225 x 145 x 35 mm
Vikt
750 g
SAB
Lz Sträng, Gunnar
ISBN
9789100167523
Gunnar Sträng (inbunden)

Gunnar Sträng

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-09-20
251
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Gunnar Sträng, 1906-1992, var med och byggde det svenska välfärdssamhället. Som den minister som suttit längst av alla, i 31 år, hade han stort inflytande. Han fördes fram som efterträdare till statsminister Tage Erlander men fick stå tillbaka för Olof Palme.

Mest ihågkommen är Gunnar Sträng som finansminister, som färgstark talare med ett särpräglat språk och som kraftfull beslutsfattare. Han genomförde viktiga politiska reformer men gjorde sig också till ovän med Astrid Lindgren i "Pomperipossa"-affären.

Här ger Erik Åsbrink - som arbetat under Sträng på finansdepartementet och senare blev hans efterträdare på finansministerposten - en initierad bild av folkhemsfadern Gunnar Sträng och skildrar samtidigt en viktig period i Sveriges moderna historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gunnar Sträng
  2. +
  3. I backspegeln : min tid i Scania, Volkswagen och Wallenbergsfären

De som köpt den här boken har ofta också köpt I backspegeln : min tid i Scania, Volkswagen oc... av Leif Östling (inbunden).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gunnar Sträng. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant och välskriven
    Ulf Persson, 11 november 2019

    Min uppfattning är att Åsbrink bemödat sig om att teckna en så korrekt bild som möjligt av Gunnar Sträng som person, fackföreningsman och framför allt politiker. Det är en omfattande och svår uppgift att skriva om en person som under så lång tid varit verksam i ledande positioner på så många områden. Jag tycker Åsbrink lyckats bra och håller en bra balans som inte påverkas allt för mycket av sina egna partipolitiska synpunkter och erfarenheter. Det är naturligtvis en styrka att känna personen... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner