Gunnar Sträng (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (7.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-09-20
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100167530

Gunnar Sträng E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2019-09-20

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Gunnar Sträng, 1906-1992, var med och byggde det svenska välfärdssamhället. Som den minister som suttit längst av alla, i 31 år, hade han stort inflytande. Han fördes fram som efterträdare till statsminister Tage Erlander men fick stå tillbaka för Olof Palme.

Mest ihågkommen är Gunnar Sträng som finansminister, som färgstark talare med ett särpräglat språk och som kraftfull beslutsfattare. Han genomförde viktiga politiska reformer men gjorde sig också till ovän med Astrid Lindgren i "Pomperipossa"-affären.

Här ger Erik Åsbrink - som arbetat under Sträng på finansdepartementet och senare blev hans efterträdare på finansministerposten - en initierad bild av folkhemsfadern Gunnar Sträng och skildrar samtidigt en viktig period i Sveriges moderna historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gunnar Sträng. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant och informativ
    BOF, 2 januari 2020

    En välskriven och ambitiös skildring av en av de riktigt stora och unika politikerna i Sveriges moderna historia. Boken ger läsaren en ingående skildring av spelet och förhandlingarna kring flera av de reformer som skapade folkhemmet. Boken ger också en intressant bild av människan Gunnar Sträng. Bakom rollen som "rikshushållare" fanns också en människa. En intressant och också viktig bok för den som verkligen vill veta hur en demokrati fungerar. Många av de större stridsfrågorna under efterk... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner