Irlandstrilogin (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Släkten Gallagher
Antal sidor
981
Utgivningsdatum
2017-02-01
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Gunilla Holm
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
220 x 145 x 50 mm
Vikt
950 g
SAB
Hce
ISBN
9789100169367
Irlandstrilogin (kartonnage)

Irlandstrilogin

(43 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2017-02-01

Slutsåld

Irlandstrilogin är en löst sammanhållen trilogi om familjen Gallagher på myternas, mystikens och musikens Irland.

Solens diamanter: Jude Murray, psykolog och lärare vid universitetet i Chicago, är på väg att förlora fotfästet i tillvaron. Hon chockerar sin omgivning genom att säga upp sig från sitt arbete och fara till Irland, där hon har sina rötter.

Genom sina släktband kommer Jude rakt in i det irländska bylivet. Hon finner en tjejgemenskap som hon tidigare har saknat, lär sig uppskatta det enkla livet och de folkliga traditionerna och myterna. Bland Judes nya vänner finns ägarna till puben, de tre syskonen Gallagher. Den äldste brodern har efter ett äventyrligt liv slagit sig till ro. Han blir nyfiken på amerikanskan och gör sig ärende till hennes stuga. Men hon är kylig och avvisande...

Pärlor från månen: Den stilige och begåvade musikern Shawn Gallagher är en dagdrömmare som helst tillbringar sin tid ensam, omedveten om världen som pågår utanför hans fönster. Han påstår sig vara fullkomligt nöjd med sin tillvaro. Men hans musik berättar en annan historia, om ensamhet och längtan.

Brenna O'Toole är Shawns motsats. Jordnära, praktisk och hemligt förälskad i honom sedan många år. Men för att de två ska mötas i kärlek behövs något annat än vardagens invanda gång. Det är inte förrän Shawn ger efter för magin i tillvaron som han får chansen att fullfölja sitt öde både som man och musiker...

Havets safirer: Darcy Gallagher har alltid trott på ödet, gamla legenders mystik ... och på pengars makt. Hon längtar efter en man som kan föra henne bort från jobbet på familjepuben till en mer glamourös värld.

En välbärgad amerikansk affärsman, Trevor Magee, kommer till den irländska byn för att bygga en teater och han bländas av Darcys skönhet, intelligens och sångröst. Men kan hon älska honom för den han är eller endast för hans pengar? Darcy attraheras av Trevor, men är rädd att han endast vill ha de pengar hon kan inbringa med sin talang. Vågar de tro på att den ömsesidiga attraktionen kan övergå i sann kärlek?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Irlandstrilogin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Irländsk idyll
  Helen Elmquist, 30 maj 2017

  Boken är på många sätt en nostalgisk berättelse om myten om Irland. Saga och verklighet vävs ihop.
  Temperamentsfulla, rödhåriga rättrådiga kvinnor finner sig själva och kärleken. Det vackra landskapet
  och den irländska musiken går som en röd tråd. Puben och människorna i byn står i centrum. En lektion i relationer , där allt går att övervinna och allt slutar lyckligt. Skickligt sammansatt på välkänt Nora Roberts vis.
  Blir lite väl förutsägbart när de olika delarna satts samman till en bok. Men god underhållning.

 2. Underbar och välskriven
  Birgitta Norman, 3 april 2017

  Nora Roberts levererar som vanligt. Underbar, välskriven skildring av människor i en liten by på Irland. Svårt att lägga ifrån sig boken. Önskar att hon skriver en fortsättning.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Nora Roberts