Walters hus : roman i tre delar (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-10-02
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100170769
Walters hus : roman i tre delar (e-bok)

Walters hus : roman i tre delar E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-10-02

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I ett förfallande sekelskifteshus bor den femtioåttaårige Walter Brandt tillsammans med sin åldriga mamma. Walter är möbelsnickare, amatörcellist och drömmare. Omvärlden berör honom inte på allvar, men i musiken finner han uttryck för sina starka och svårhanterliga drömmar om livet och kärleken.

Den fylliga modisten Thea Malmgren, snart sextio år gammal, är desto mer kroppslig och verklighetsförankrad. Hon är grov och vulgär, men har en varm livsvilja av ovanligt slag. Med Thea har Walter i många år motvilligt haft ett förhållande.

Men när Walter möter den skadade och oåtkomliga Mari-anne bryts allt det invanda upp. Walter får uppleva att gränsen mellan hans drömmar och verkligheten upphävs och en kort svindlande tid lever han så som han drömt. Thea kastas in i en svår ålderskris och är ytterligt nära att gå under.

Anna Westbergs tidigare två romaner, Paradisets döttrar och Gyllene röda äpplen, fick båda ett entusiastiskt mottagande av kritikerna. I Walters hur berättar hon med inlevelse och kärlek om två människor som på olika sätt kämpar för att bevara sin integritet och värdighet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Westberg

  • Folkrörelser - skärp er!

    Amanda Lindholm, Daniel Mathisen, Behrang Miri, Brit Stakston, Anna Westberg

    Kan de äldre folkrörelserna ta vara på de krafter som finns i dag, kan de förnya sig? 11 texter om nytänkande, aktivism, organisering och stelbenthet. Läs om ett soppkök som plötsligt svämmar över av volontärer, om en mångfaldskampanj med represen...

  • Sandros resa

    Anna Westberg

    I en förslummad syditaliensk hamnstad förbereder sig den unge Sandro på återresan till sitt nya hemland Sverige - där finns hans mor och kanske, någonstans, hans svekfulle far. Samtidigt går ett begravningståg genom gränderna. En sexårig flicka ha...