Lincoln i bardo (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2018-05-04
Utmärkelser
Bookerpriset
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
Lincoln in the bardo
Medarbetare
Form, Jojo (form)
Dimensioner
220 x 142 x 27 mm
Vikt
555 g
SAB
Hce
ISBN
9789100171483
Lincoln i bardo (inbunden)

Lincoln i bardo

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-05-04
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Washington D.C., år 1862. Medan det amerikanska inbördeskriget härjar i landet ligger Abraham Lincolns elvaårige son Willie svårt sjuk i sin säng i Vita huset. På bara några dagar vinner sjukdomen över pojken och han är förlorad. Tidningarna rapporterar att president Lincoln, utom sig av sorg, upprepade gånger har setts återvända till kryptan på kyrkogården i Georgetown för att hålla sitt älskade barn i famnen.

Så långt bekräftar historiska källor skeendet. Men i George Saunders händer bryter sig berättelsen om den sörjande fadern loss från historieböckerna och får eget liv i en kör av filosoferande, självömkande, grälsjuka röster. Den bortgångne Willie Lincoln finner sig fången i det som inom buddismen kallas bardo, övergången mellan liv och död - och han är inte ensam. Kyrkogården vimlar av förorättade, vilsekomna spöken som inte är klara med livet, och som tar alla chanser att göra sina röster hörda. Under en natt fylld av skrönor och dramatik utspelar sig en ödesdiger kamp om Willies själ mellan gravstenarna, och den privata tragedin får oväntade konsekvenser för det stora historiska skeendet.

George Saunders första roman är en oförglömlig lek med form och konvenans, där det skrämmande på ett ögonblick kan vändas i burlesk komik och komiken i innerlig människokärlek. Saunders låter levande och döda, historiska och fiktiva röster komma till tals i en kalejdoskopisk skildring av ofantlig kärlek, ofattbar sorg och gränslös vänskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Lincoln i bardo. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En upplevelse
  Christian Sjöblom (Ödeshög), 18 april 2018

  När man ramlar över en bok som ändrar spelplanen för hur en bok får vara.
  Kände redan innan att detta verkar annorlunda. Jag hade rätt men var ändå inte ens nära.

  Historiska källor och andarnas berättelser väver ihop en absurd och underhållande historia med komik, kärlek och sorg. Bokens sorgepartier griper tag, komiken är stundtals så absurd att det är omöjligt att inte dra på smilbanden.

  Dialogen är direkt och stundtals nästan omöjlig att hålla reda på, men så helt plö... Läs hela recensionen

 2. Annorlunda bok
  Madeleine Nordin, 16 april 2018

  Jag fick möjligheten att förhandsläsa denna bok. Den var väldigt annorlunda jämfört med vad jag hade förväntat mig. Det tog en stund att komma in i boken och verkligen ta den till sig.

  När jag väl började förstå boken fick den en ny mening. Den har ett otroligt djup och har så många lager att den går att läsa flera gånger och nya saker kommer att öppna sig.

  En fin bok om kärlek och gemenskap, om hur mycket familjen betyder och att man inte slutar älska sitt barn även om döde... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Lincoln i bardo