Ormen i Essex (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-02-06
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Eva Johansson
ISBN
9789100171889
Ormen i Essex (e-bok)

Ormen i Essex E-bok

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok,  Svenska, 2018-02-06

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En uppslukande roman som jämförts med Charles Dickens, Bram Stoker och Hilary Mantel och tagit Storbritannien med storm.

London 1893. Cora Seaborne är fortfarande ung men har just blivit änka, och nu förväntar sig omgivningen att hon ska snöra åt korsetten, klä sig i svart och dra sig tillbaka med en knähund i famnen. Men äktenskapet var inte särskilt lyckligt, och rollen som viktoriansk societetsfru passade aldrig den egensinniga och frihetstörstande Cora.

Hon bestämmer sig för att lämna storstaden för landsbygden i Essex, tillsammans med sin socialistiskt orienterade väninna Martha och sin mycket speciella son Francis. De hamnar i den lilla staden Colchester, där rykten om ett mystiskt odjur har skapat masshysteri hos lokalbefolkningen.

Coras teori är att det rör sig om en oupptäckt art som hon är fast besluten att hitta och klassificera. Hon finner en oväntad vän och intellektuell jämlike i traktens präst William Ransome. Tillsammans söker de svaret på gåtan, samtidigt som Will och Cora oundvikligen dras till varandra.

Etta på Sunday Times bästsäljarlista, belönad med det brittiska bokhandelspriset Waterstones Book of the Year och British Book Awards Overall Book of the Year och nominerad till en lång rad priser, däribland Costa Book Award och Baileys Women's Prize for Fiction.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ormen i Essex. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tråkig
  Eva Hellman, 18 september 2018

  Inte ett dugg spännande, gav nästan upp att läsa vidare, en massa sidobeskrivningar man kunde varit utan, blev något bättre på slutet.

 2. Uppslukande läsning
  Irmeli Göök , 18 juni 2018

  Denna bok läste jag under en resa; tur och retur Örebro-Eindhoven. Den förgyllde vägen, och gjorde att bussresan och flygturen och väntetiderna däremellan aldrig blev tråkiga. Underhållande och uppslukande läsning. Och en härligt tjock bok.

 3. Överraskande och humoristiska naturbeskrivningar.

  Ett härligt språk som jag först försökte mig på på engelska men missade för mycket. Bra översättning.
  Originell historia om färgstarka människor, inte minst kvinnor. Och den fina beskrivningen av en autistisk pojke var gripande. Relationsbeskrivningar som också grep tag.

 4. Viktorianska tiden i nutid.
  Per Piscator, 23 april 2018

  Lite långsam här och var. Intressant allegori om vår tid sett genom viktorianska ögon. Nyfikenhet och "skräck" för det nya finns vis alla paradigmskiften.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Sarah Perry