Näktergalen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-12-19
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Micka Andersson
ISBN
9789100171988

Näktergalen E-bok

(10 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2016-12-19

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I kärlek upptäcker vi vilka vi vill vara.

I krig förstår vi vilka vi är.

När Vianne Mauriacs man ger sig av till fronten 1939 tror hon att hon är trygg för egen del. Det är otänkbart att nazisterna ska kunna invadera Frankrike.

Men invasionen kommer, och i hennes hus flyttar det in en tysk kapten. Vianne har inget val - om hon vill behålla sitt hem måste hon och dottern dela det med fienden.

Allt eftersom kriget fortsätter blir bristen på mat och pengar akut, och den hotfulla situationen tvingar Vianne till allt större uppoffringar för att skydda sig själv och sin familj.

Samtidigt befinner sig Viannes syster Isabelle i Paris. Hon är en rebellisk artonåring som vägrar acceptera det franska nederlaget. När hon förälskar sig i en partisan dras hon med i motståndsrörelsen. För henne finns inga kompromisser och ingen väg tillbaka.

Kristin Hanna beskriver i Näktergalen kvinnornas krig, den tillvaro på hemmaplan som sällan skildrats. Hennes berättelse om de två systrarna i det ockuperade Frankrike blir en berättelse om styrka och kärlek i en omöjlig tid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Näktergalen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En fantastisk bok
    Britt-Marie , 25 februari 2023

    Det är den bästa boken jag har läst på länge. Jag skulle vilja att ni lägger ut fler böcker av denna författaren, Kristin Hannah som e-böcker.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristin Hannah