Ett litet liv (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
732
Utgivningsdatum
2017-03-10
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
A little life
Dimensioner
246 x 175 x 40 mm
Vikt
650 g
SAB
Hce
ISBN
9789100172152
Ett litet liv (storpocket)

Ett litet liv

(14 röster)  |  Läs 5 recensioner
Storpocket, Svenska, 2017-03-10
99
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast torsdag 21 december kl. 13:00 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Skoningslös och oförglömlig

En roman för den som vill bli uppslukad av den stora berättelsen - djupt gripande, skoningslös och oförglömlig.

Berättelsen om de fyra vännerna JB, Malcolm, Willem och Jude och deras liv i New York spänner över flera decennier och växlar mellan mörker och ljus. Genom åren prövas deras vänskap, men det som håller dem samman är alltid Jude - Jude St Francis, som förblir en gåta även för dem som står honom närmast.

Jude är framgångsrik advokat med ett traumatiskt förflutet som präglar hela hans liv på ett oåterkalleligt sätt. Som kontrast till hans mörka uppväxt står vänskapen till framför allt skådespelaren Willem, vars trofasthet och kärlek håller honom vid liv. Genom åren kommer Jude att slitas mellan självföraktet som styr hans tillvaro och kärleken han inte kan tillåta sig.

En av årets bästa böcker enligt
The New York Times * The Washington Post * The Wall Street Journal * NPR * Vanity Fair * Vogue * Minneapolis Star Tribune * St. Louis Post-Dispatch * The Guardian * O, The Oprah Magazine * Slate * Newsday * Buzzfeed * The Economist * Newsweek * People * Kansas City Star * Shelf Awareness * Time Out New York * Huffington Post * Book Riot * Refinery29 * Bookpage * Publishers Weekly * Kirkus

Vinnare av THE KIRKUS PRIZE, nominerad till MAN BOOKER PRIZE och NATIONAL BOOK AWARD

Nominerad till Årets bok 2017.

"En fantastisk, drabbande roman som följer fyra vänner från att de möts som studenter på ett prestigefullt universitet i nordöstra USA, in i vuxenlivet och vidare till medelåldern. [...] Boken rör sig från ett porträtt av en generation till något mörkare och mer ömsint: en undersökning av den djupaste mänskliga grymhet och dess motvikt: vänskapens helande kraft. [...] Yanagiharas roman kan göra dig arg, uppsluka dig, ta över ditt liv." The New Yorker
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett litet liv
 2. +
 3. Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det förlorade barnet. Bok 4 Medelålder och åldr... av Elena Ferrante (inbunden).

Köp båda 2 för 294

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Ett litet liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oförglömlig
  Malin , 9 november 2017

  Vilken bok! Jag blir avundsjuk på de som ännu inte läst den, att de har en läsupplevelse framför sig. Lite trögt de första 100 sidorna när alla vännerna presenteras var för sig, men det har man stor behållning av sen när hon fokuserar mer på huvudpersonerna.

  Magisk, viktig, sorglig och vacker läsning.

 2. Bästa bok på länge !
  Lena M, 7 november 2017

  Otroligt välskriven bok som håller hela vägen ut. Läs läs läs ! Jag är avundsjuk på dig som har den framför dig !

 3. Verklig vänskap
  Gunnel Solveig Yttergren, 26 september 2017

  En bok jag kommer att minnas. Mycket elakhet och ondska i livets start som satt kvar hela hans liv. Tillsammans med sina vänner fick han ändå en tid ett bra liv.

 4. För mycket ovidkommande
  Eva, 14 september 2017

  Jag hade hoppats mycket av den här boken. Men jag upptäckte redan efter ett 20-tal sidor att det var en mycket pratig bok, med långa meningar och i mitt tycke ovidkommande utvikningar, som gjorde att jag tappade tråden. Ett mer sammanhållet och uppstramat språk hade denna bok vunnit åtskilligt på. Efter ett 50-tal sidor hade jag inte hittat någon röd tråd, allt liksom bara flöt på i snigelfart.

 5. Fantastisk människoskildring
  Annika , 20 juni 2017

  En storslagen människoskildring som jag hade svårt att lägga ifrån mig. En fängslande berättelse om fyra vänner som träffas på collegetiden och sen håller ihop trots olikheter och trots att huvudpersonen Jude är väldigt hemlig om sin bakgrund. Men de accepterar honom för den vän han är.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Ett litet liv