Glädjehuset Sverige : vad är ni rädda för? (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2017-09-22
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
211 x 133 x 20 mm
Vikt
365 g
SAB
Oa
ISBN
9789100172169
Glädjehuset Sverige : vad är ni rädda för? (inbunden)

Glädjehuset Sverige : vad är ni rädda för?

Inbunden Svenska, 2017-09-22
189
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Glädjehuset Sverige är en attack på den svenska livsstilens grogrund för främlingsrädsla och populism. De desperata missanpasslingarna Aase och Niklas hänger på vägkrogar, smyger i häckar och potatisland, kikar in genom vardagsrumsfönster, passar de lyckade familjernas förtryckta husdjur, ägnar sig åt hopplösa raggningsförsök och tröstshoppar uppstoppade pirayor. De ser den svenska livsstilshetsens tillväxtkåta framfart och avslöjar de svenska värderingarnas underströmmar såväl hos ekologiska hipsters, bostadsrättsmedelklass och hälsofanatiker som hos bonnläppar, white trash och aurakärringar.Det är en resa mellan villauppfarternas audibilar, svinkalla stenstränders surfingdrömmar och surdegsbagerierna på Södermalm, genom ett land fullpumpat av livslögner, konsumtionsknark och träningshysteri. Den konformistiska normaliteten är starkare än någonsin - det finns hårda, outtalade regler för vilken livsföring som krävs om man inte vill avfärdas som avvikare. Glädjehuset Sverige avtäcker med självrannsakande ilska och orädd humor den påbjudna samhörigheten mellan skitnervösa medlöpare.
Välkommen till en bok som på allvar fångar upp oron, som avkräver ansvar för den, och som samtidigt skissar på en förtvivlad utväg - en ny utopi bortom själsdödande arbetslinjer och de sektliknande kärnfamiljernas fasaduppvisning.Den här boken handlar inte om offren. Det handlar inte om flyktingströmmarna, om barnfattigdomen eller de brinnande förorterna.
Den handlar inte om offren, utan om de blinda förövarna. Den handlar om landet ni byggde. Den handlar om er: Vad är det ni skyddar? Vad är ni rädda för?
 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Glädjehuset Sverige : vad är ni rädda för?
  2. +
  3. Mamma hursomhelst : berättelser om moderskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mamma hursomhelst : berättelser om moderskap av Margaretha Fahlgren, Anna Williams, Aase Berg, Ulrika Dahl, Emma Eleonorasdotter (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Glädjehuset Sverige : vad är ni rädda för?