Paradis City (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-02-24
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100173197

Paradis City E-bok

(23 röster)  |   Läs 5 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-02-24

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sverige i en nära framtid. Segregationen har löpt amok och motsättningarna exploderat: för att skydda resten av samhället har murar byggts runt no-go-zoner där invånarna kontrolleras genom "särområdeslagar". Största området är Järva, även kallat Paradis City. När inrikesministern ska hålla sitt valtal där händer det som inte får hända: kravallstaketen vräks omkull, skottlossning utbryter och hon förs bort av maskerade män.

Politisk härdsmälta hotar och polisen står handfallen. Men ledningen vill ha lösningar, oavsett metod. Den anhållne Emir skickas in för att hitta ministern. En gång var han legendarisk MMA-fighter, idag lider han av njursvikt. Hållhaken är obarmhärtig: utan dialys dör han inom fem dagar.

Jens Lapidus är tillbaka med en stenhård och actionladdad skildring av ett land som håller på att falla isär.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Paradis City. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande!
  Jacqueline , 20 mars 2022

  En spännande berättelse som utspelar sig i en framtid jag hoppas vi slipper. Hade önskat lite mer djup i bokens karaktärer men det är ett rappt och snabbt händelseförlopp som funkar bra.

 2. Uttjatat
  Lars Ingvar Josefsson, 17 april 2021

  Lapidus har stiliserar sig med en vokabulär i de utsatta områdena som är adekvat....Meeeen är det hans enda kvalite en bättre Svenska och inte text för utfyllnad . Detta verkar bli den sista Lapidus han genomsyrar även snabba cash serien på samma sätt.

 3. Super bra!
  -, 31 mars 2021

  spännande framtidsdystopi uppläst av Alexander Salzberger som gjorde sitt absolut bästa för att berättelsen känns så verkligt som möjligt! 100% rekommenderas!

 4. Bra men...
  - (Gråbo), 26 februari 2021

  Har läst hans tidigare böcker och har varit imponerad av att han kan växla mellan gangsters och vanliga människors liv och språk, handlingen helt ok kanske till och med skulle kunna hända! Jag är lite besviken för språket är way out och det blir lite stökigt med så många parallella händelser/personer men trots det ok!

 5. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 26 februari 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Jag tycker om Jens Lapidus böcker. Både hans trilogi som inleds med Snabba Cash, och även trilogin som handlar om Teddy & Emelie, har jag läst, och tyckt varit riktigt bra. Och författaren gjorde mig inte besviken med den här boken. För även Paradis City var en riktigt bra thriller. Den är lite annorlunda mot hans tidigare böcker, eftersom den här utspelar sig i en nära framtid. Rekommenderas absolut till thrillerälskare.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Jens Lapidus