Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
646
Utgivningsdatum
2019-01-25
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
248 x 177 x 47 mm
Vikt
1383 g
SAB
Gcz Heidenstam, Verner von,Lz Bang, Kate
ISBN
9789100174743
Ett hemligt liv : Verner von Heidenstam och Kate Bang (inbunden)

Ett hemligt liv : Verner von Heidenstam och Kate Bang

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-01-25
230
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det här är en biografi över ett hemligt liv. Om passioner, spioner, kärlek och krig, om resor, svek, ömhet och samvaro. Om ett liv mellan första och andra världskriget. De två som så omsorgsfullt håller sina liv hemliga är Verner von Heidenstam och hans största och sista kärlek, danskan Kate Bang.

Martin Kylhammar ger sig på jakt efter spåren av detta hemlighållna liv. De leder till dammiga vindar, bortglömda lådor, undanstoppade kuvert och pärmar. Till hundratals kärleksbrev från Verner, till Kates fascinerande dagböcker om deras tjugoåriga liv tillsammans; rättegångsprotokoll och testamenten, naziagenters infiltrationsrapporter, privatdetektivers undersökningar av hemlighållen erotik ... På så sätt följer vi detta Nobelpristagarpar dag för dag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett hemligt liv : Verner von Heidenstam och Kate Bang
 2. +
 3. Varför får Heidenstam inte vara den han är?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför får Heidenstam inte vara den han är? av Per I Gedin (häftad).

Köp båda 2 för 279 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ett hemligt liv : Verner von Heidenstam och Kate Bang. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ny bild av Heidenstam och stor läsupplevelse
  leif gren, 20 augusti 2019

  Martin Kylhammar har skapat ett spännande storverk i sin biografi över Heidenstam. Massor av nya personfakta och uppgifter, men det verkar som om bilden av nationalskalden oavsett nya fakta kommer att fortsätta att förändras.

 2. Spännande läsning
  Peter Appelros, 25 juni 2019

  Kylhammars bok är lång, men hela tiden spännande. Man läser den bitvis som en thriller. Med nytt material, delvis hämtat från Kate Bangs kvarlämnade "låda", revideras bilden av vad som som hände under Heidenstams sista år, samt efter hans död. Boken är lättillgänglig och har ett vackert bildmaterial. Något för långläsning under lata sommardagar (eller när som helst)!

 3. Verner von Heidenstam och Kate Bang
  Mads Kjersgaard, 7 maj 2019

  En föredömlig detektivisk dokumentation byggd på ett rikt nyupptäckt källmaterial. Välskriven och lättläst tack vare den överskådliga framställningen i kortare, rubriksatta kapitel. Särskilt uppskattar jag att referenserna är infogade direkt i texten (parenteser med finstilt kursiv) i stället för i en irriterande och sinkande notapparat. Rikt illustrerad med mestadels hittills okänt fotomaterial (bildreproduktionen inte förstklassig men fullt tillräcklig för detta ändamål). För mig personlige... Läs hela recensionen

 4. Detaljrik
  Karin Alatalo, 13 februari 2019

  Lättäst och detaljrik bok, mycket intressant. Boken är mycket välskriven. Belyser ett intressant liv och hur tider ändrats. Boken rekommenderas.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Ett hemligt liv : Verner von Heidenstam o...