Bernadotte : för Sverige hela tiden (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (12.0 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-09-18
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100174798
Bernadotte : för Sverige hela tiden (e-bok)

Bernadotte : för Sverige hela tiden E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (PDF),  Svenska, 2018-09-18
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
År 2018 har ätten Bernadotte suttit 200 år på Sveriges tron, längre än någon annan dynasti i vår historia. Samtidigt har kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia varit kung och drottning längre än någon av deras föregångare.

Ättens grundare, den franske marskalken Jean Baptiste Bernadotte kom från enkla förhållanden och blev kung av Sverige och Norge. Och så märkligt är det att sedan Jean Baptiste Bernadotte kröntes till kung av Sverige är ätten idag den enda dynastin i världen, som genom samma gren av samma familj utan avbrott för krig och revolutioner fortsatt att vara kungar över ett fritt folk och självständigt rike i tvåhundra år.

Herman Lindqvist berättar om ätten Bernadottes färgstarka män och kvinnor, om framgångar och fiaskon, om fest och vardag. Personligt, kunnigt och mycket underhållande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bernadotte : för Sverige hela tiden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra svensk historia från och med Karl XIV Johan
    Maggan J (Slite), 9 januari 2021

    Det var så mycket som jag hade antingen glömt bort eller vi fick aldrig lära oss i skolan, jättefin bok med mycket intressant om modern svensk historia som jag tycker alla ska läsa. Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Herman Lindqvist