Det (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-09-23
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Roland Adlerberth
ISBN
9789100176136
Det (e-bok)

Det E-bok

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-09-23

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Skräcken som inte skulle upphöra förrän tjugoåtta år senare - om den nu någonsin upphörde - började, såvitt jag vet och kan berätta, med en båt gjord av en tidningssida som seglade fram i en rännsten som nästan svämmade över efter allt regnandet."

Den lilla staden Derry i Maine ser ut som den typiska amerikanska småstaden trygg och sömnig med sina villaområden, snabbmatsställen och affärer. Men det är bara på ytan. I kloakerna under staden finns något som ligger på lur och iakttar. Där finns ondskan. Där finns Det.En gång på femtiotalet samlade ett kompisgäng sina krafter och trotsade Det. Förenade av känslan av att vara misslyckade och utstötta, lyckades de driva ondskan och skräcken tillbaka till de mörka djup där den hör hemma. De lovar sedan varandra att samlas igen om Det någon gång skulle komma tillbaka.Många år senare, när en serie ohyggliga mord och gåtfulla försvinnanden på nytt skakar Derry, lyfter så Mike Hanlon telefonluren och kallar på sina barndomskamrater. Alla lämnar sina hem och familjer, sina vardagsbestyr och karriärer, för att ännu en gång trotsa skräcken och möta Det.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mästerverk
    Moby Dick, 4 juli 2020

    Har läst boken fyra gånger, och blir bättre varje gång. Vissa saker har inte åldrats särskilt väl (sexscenen i slutet), men i övrigt är det en fantastisk bok som fångar 50-talets tidsanda med intressanta karaktärer.

  2. Funkar
    Johan, 4 september 2019

    Det är en typisk roman av Stephen King; enormt mycket dock relevant fördjupning i karaktärerna och långsam story, men hyfsat underhållande som helhet. Är man mindre förhärdad än en annan så kan säkert en del av de mer detaljerade beskrivningarna av diverse obehagligheter i boken väcka anstöt. Måste tyvärr säga att om man har slutat tro på monster under sängen och dylikt, är det nog svårt att riktigt leva sig in i "Det".

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stephen King