Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
510
Utgivningsdatum
2018-09-04
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
222 x 143 x 35 mm
Vikt
700 g
SAB
Gcz Sundström, Gun-Britt
ISBN
9789100176952
Skrivliv : från första boken till första barnet (kartonnage)

Skrivliv : från första boken till första barnet

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2018-09-04
249
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Skrivliv är texter ur en ung kvinnas dagbok som har ställts samman till en "metabok", en bok om skrivande. Gun-Britt Sundström, för de flesta förknippad med förhållanderomanen Maken (1976), en levande modern klassiker, debuterade som 21-åring och gjorde sig snabbt ett namn som skribent, på samma gång seriös och humoristisk. Hon skrev litteraturkritik, debattinlägg och böcker och jobbade som kulturredaktör på DN under händelserika år på 60- & 70-talen.

Detta var en tid då det fanns nya, bättre möjligheter för kvinnor att ta sig fram i arbetslivet, men Gun-Britt Sundström var ambivalent till anställningar och ansvarsposter och valde gärna iakttagarens roll. Hon romandebuterade 1966 med Student -64, en skildring av studentliv i Uppsala. 1973 kom För Lydia, Hjalmar Söderbergs kärleksroman Den allvarsamma leken förflyttad till samtid och sedd ur kvinnans perspektiv. Nu publiceras hennes dagböcker från denna aktiva period (1965-78), som idag kan läsas som ett spännande tidsdokument om livet på tidningsredaktionerna, bland vänsterfolk och samhällets intellektuella elit.

Ett tema är växelspelet mellan liv och skriv: hur erfarenheterna påverkar vad som skrivs och det i sin tur påverkar livet och relationerna. Miljön är den dåtida kultureliten och tidsandan är speciell, men samtidigt finns det mycket som är allmängiltigt och igenkännligt också idag, inte minst osäkerheten i övergången från ungdom till vuxenliv. Det som skildras är ingen rak karriär utan ständig vacklan och tvehågsenhet, i studier och arbete, kärlek och politik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skrivliv : från första boken till första barnet
 2. +
 3. Skrivliv : från första boken till första barnet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skrivliv : från första boken till första barnet av Gun-Britt Sundström (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skrivliv : från första boken till första barnet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En underbar tidsresa
  Torbjörn Karlgren, 21 december 2018

  En bok att känna igen sig i, att leva i, att andas i. Inte en falsk ton eller en felaktig doft utan en mjuklandning i ett 60-tal och 70-tal som helt plötsligt inte längre är ett halvsekel bort utan bort stått runt hörnet och väntat på att få bli skrivet.
  Det första jag gjorde efter att ha läst "Skrivliv" var att köpa två ex ytterligare och ge till två fina vänner.

 2. Skrivliv lever.
  henrik ragnegård, 22 november 2018

  Gun Britt berättar på ett närvarande och direkt sätt.
  Dagboksformen gör den så nära att man nästan #känner# henne.
  Va fint 60talet var.

  Henrik

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gun-Britt Sundström