Outsidern (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-09-11
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
John-Henri Holmberg
ISBN
9789100177171
Outsidern (e-bok)

Outsidern (e-bok)

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-09-11

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Terry Maitland - även kallad Coach T - är något av en lokalkändis i Flint City. Alla känner den omtyckte basebolltränaren, som håller i stadens juniorlag och tränar ungarna i high school. Därför blir chocken extra stor när Terry blir arresterad inför publik och under stor dramatik vid en basebollmatch på den lokala arenan. Han anklagas för ett fasansfullt brott: sexuella övergrepp och mord på en elvaårig pojke.

Ett dussin vittnen säger sig ha sett Terry tillsammans med pojken eller nära brottsplatsen samma kväll. Men själv svär Terry på att han befann sig någon helt annanstans. Polisens utredare Ralph Anderson och den ambitiösa distriktsåklagaren Bill Samuels är dock övertygade om att de fått tag på rätt man och vill se honom i elektriska stolen. I staden sprids lynchstämningen samtidigt som Terrys fru och barn gömmer sig i hemmet.

Men det dyker upp märkliga inslag i utredningen som inte går att förklara, och Ralph Anderson tvingas till sin förfäran inse att historierna inte går ihop. Lika säkert som bevismaterialet mot Terry tycks vara, lika vattentätt är det alibi som basebolltränarens advokat presenterar. Kan en människa befinna sig på två olika platser samtidigt? När Ralph väl vågar ställa de rätta frågorna inser han att de krafter som satts i spel inte har någon naturlig förklaring - och att ondskan som ligger bakom det fruktansvärda mordet fortfarande är lös.

I Outsidern visar Stephen King åter vilken mästare han är på att skildra mörkret som lurar mitt ibland oss: i familjen, i skolan, i småstaden, i vår vardag. Outsidern är en mångbottnad spänningsroman som påminner läsaren om klassiker som Det, och samtidigt innehåller en kärleksfull blinkning till Kings senaste thrillerserie om kriminalaren Bill Hodges, som inleddes med Mr Mercedes.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Outsidern. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Typisk Kingroman
  Torsus, 28 september 2018

  Detta är en typisk Stephen Kingroman. Med andra ord: spänning hela tiden som håller en fast. Naturligt att ge den högsta betyg

 2. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 11 september 2018

  Ja, alla som känner mig det allra minsta, vet ju att Stephen King är min absoluta favoritförfattare, och har varit det i cirka fyrtio år nu.

  Jag älskar ju hans sätt att skriva. Och även om själva historierna i hans böcker såklart också är viktiga, så är det ändå mest "allt runtomkring" som jag tycker bäst om. Personskildringar, miljöskildringar, samhällskritik, och hans värnande om "den lilla människan", det är den största behållningen av hans böcker, tycker jag.

  Nästan sex... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stephen King