Klubben (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-11-20
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100179878
Klubben (e-bok)

Klubben (e-bok)

(13 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-11-20
79
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I årtionden hade han omgetts av rykten om övergrepp - den välkände kulturprofilen vars prestigefulla klubb drog till sig medlemmar ur Svenska Akademien, och där konstnärskap både föddes och dog. Den 22 november 2017 publicerades journalisten Matilda Gustavssons reportage om kulturprofilen i Dagens Nyheter, där arton kvinnor vittnade om våldtäkter, hot och trakasserier. Det inledde en händelsekedja som skulle få en av världens mest anrika kulturinstitutioner att krackelera inför öppen ridå.

I "Klubben" fördjupar Matilda Gustavsson sin undersökning av makten i kulturvärlden och hur långt man kan gå i konstens namn. Hon skriver om tiden kring publiceringen, efterspelet där kulturprofilen döms för våldtäkt och om motsättningarna inom Akademien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Klubben. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Avslöjande och intressant.
    BOF, 8 december 2019

    Ett gediget och modigt arbete som resulterar i en mycket intressant och avslöjande bok om Svenska Akademien och människorna som kretsar kring denna. Många, många såg vad som pågick men valde att blunda eller vända sig bort. Min bild av ett flertal sk kulturprofiler i landets "kulturelit" har förändrats. Många har visat sig vara riktiga "skitstövlar" för att uttrycka sig tydligt. Klubben med ledorden "snille och smak" visade sig vara som vilken bastuklubb som helst.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Matilda Gustavsson

Bloggat om Klubben