Klubben (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-11-20
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100179878
Klubben (e-bok)

Klubben E-bok

(53 röster)  |  Läs 6 recensioner
E-bok,  Svenska, 2019-11-20

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I årtionden hade han omgetts av rykten om övergrepp - den välkände kulturprofilen vars prestigefulla klubb drog till sig medlemmar ur Svenska Akademien, och där konstnärskap både föddes och dog. Den 22 november 2017 publicerades journalisten Matilda Gustavssons reportage om kulturprofilen i Dagens Nyheter, där arton kvinnor vittnade om våldtäkter, hot och trakasserier. Det inledde en händelsekedja som skulle få en av världens mest anrika kulturinstitutioner att krackelera inför öppen ridå.

I "Klubben" fördjupar Matilda Gustavsson sin undersökning av makten i kulturvärlden och hur långt man kan gå i konstens namn. Hon skriver om tiden kring publiceringen, efterspelet där kulturprofilen döms för våldtäkt och om motsättningarna inom Akademien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Klubben. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Klubben

  Fick tyvärr bekräftat mina dubier angående den sk "kultureliten". Om man utnyttjar unga människor i ett utsatt läge - vad får vi då för kultur?
  Beskrivningen av omgivningens inställning till Arnault inom Akademin är så bra fångad! Men ingen reagerar!

 2. Bilder från Svenska Akademin
  Anita L, 29 september 2020

  Det var en mycket intressant bok, som förklarar mycket av det som kanske inte kommer fram i den vanligt pressen. Man fick hela historien samlad. En beskrivning av hur olika personer genom sitt agerande orsakar olika händelser och vilka följder det får.

 3. Välskrivet - avslöjade!
  Hjosefsson, 30 juni 2020

  Kultureliten rämnar genom en journalists mod och uthållighet. Läs den!

 4. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 19 februari 2020

  En mycket intressant bok om Kulturprofilen - Jean-Claude Arnault , klubben Forum, Svenska Akademien, MeToo-rörelsen, och allt annan runt omkring. Rekommenderar boken som är absolut läsvärd.

 5. Nyfiken
  Bo Lindblad, 12 januari 2020

  Undersökande journalistik av omständigheterna kring det privata företaget Klubben, där Sveriges kulturella kändisar frotterat sig.
  Nyhetsvärdet har blivit stort då den litterära eliten i Svenska Akademien varit inblandad. Kanske finns det fog att tro att även kulturelitens snillen har mänskliga svagheter.

 6. Avslöjande och intressant.
  BOF, 8 december 2019

  Ett gediget och modigt arbete som resulterar i en mycket intressant och avslöjande bok om Svenska Akademien och människorna som kretsar kring denna. Många, många såg vad som pågick men valde att blunda eller vända sig bort. Min bild av ett flertal sk kulturprofiler i landets "kulturelit" har förändrats. Många har visat sig vara riktiga "skitstövlar" för att uttrycka sig tydligt. Klubben med ledorden "snille och smak" visade sig vara som vilken bastuklubb som helst.

Visa alla 6 recensioner