De obekymrade (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2019-05-24
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
170 x 125 x 10 mm
Vikt
136 g
SAB
Hc
ISBN
9789100179922
De obekymrade (häftad)

De obekymrade

(19 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-05-24
259
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De obekymrade Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"En författare vet ingenting om verkan av det han har skrivit, vilket är en av orsakerna till att han behöver läsare. Men liksom man inte kan undersöka en kropp utan att påverka den, inverkar läsningarna på texten och låser fast den med hjälp av fördomar, och därför blir författaren ändå lurad."

I "De obekymrade" skriver Horace Engdahl återigen i det lilla formatet, sparsmakat och koncentrerat. Här finns betraktelser om livets villkor, kärleken och vår samtid, allt uttryckt med den skärpa och udd som blivit Engdahls signum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De obekymrade
 2. +
 3. Spårvagnsresor med Mr Hume

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spårvagnsresor med Mr Hume av Horace Engdahl (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av De obekymrade. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Uppfriskande
  Einride, 13 maj 2022

  Boken gör skäl för titeln - Engdahl är befriande obekymmrad om vad han skriver - och han skriver bra. Inte många manliga författare hade idag vågat närma sig de tankar som uttrycks i denna lilla bok offentligt, då de riskerat att bli betraktade som persona non grata. Englund är redan det, varför han obekymrat kan ge uttryck åt sina funderingar. Uppfriskande. Läs.

 2. Horace Engdahl - En faktiskt bländande författare
  Ivar Rönnbäck , 11 september 2020

  Horace Engdahl. En författare som i denna bok slänger gåtor åt oss att fundera på. En del av dessa gåtor verkar innehålla pilgift. Ingenting för puritaner kanske, men för de av oss som inte räds de vindlande djupen i människans inre och som inte vill förneka människan hennes rätt till sin intellektuella frihet är denna bok en gåva att ta till sig. Horace Engdahl visar också i denna bok vilken rasande duktig författare han är. När jag läste hans bok fick jag ibland känslan av att "årmiljardern... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Horace Engdahl