Krokodilens vändkrets (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-01-24
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100179977
Krokodilens vändkrets (e-bok)

Krokodilens vändkrets E-bok

E-bok,  Svenska, 2020-01-24

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Moskva 1974. Kosmonautfru Shatalova fastnar med håret i handfatet där hon tvingas tvätta sig eftersom badkaret är upptaget av två kubanska krokodiler.

Stockholm idag. Malin Pettersson Carlsson fastnar i minnen av rymdutställningen i Rättvik och av Åsa som inte finns längre och önskar att hon haft ett par krokodiler att oroa sig för i stället.

"Krokodilens vändkrets" är en roman om moderskap, dotterskap och äktenskap. Om klassamhällen och förnekandet av dem, om ensamhet i kollektivet. Den handlar om allt som sker på badrumsgolv bakom låsta dörrar. Om verklighet och fiktion. Om inlagd gurka, rymdvulkaner och vådan av vita trosor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jona Elings Knutsson

  • Kattjakten

    Jona Elings Knutsson

    Eva Jansson är så gammal att hon tappat räkningen, och ingen räknar längre med henne. Likt en vindpinad fjällbjörk vilse bland huvudstadens al och kastanj kämpar hon sig igenom de ensamma dagarna. I ett desperat försök att få mänsklig kontakt tar ...

  • Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar

    Fatuma Awil, Andrea Malesevic, Jona Elings Knutsson, Meri Alarcón, Andreas Svanberg

    Föreningen Arbetarskrivares elfte antologi, nu i storpocket. Här vässar 44 författare pennorna i kampen mot pressade arbetsvillkor och försämrade arbetsmiljöer. Prosa, lyrik och serier gestaltar hur det dagliga slitet påverkar oss människor samt h...