Sverige - Polen : 1000 år av krig och kärlek (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (24.4 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-09-06
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100180584

Sverige - Polen : 1000 år av krig och kärlek E-bok

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok (PDF),  Svenska, 2019-09-06
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I tusen år har svenskar och polacker mötts i krig och kärlek, ändå är Polen ganska okänt för så många. Vi har haft polska drottningar och Polen en svensk kung. Två gånger har svenska arméer plundrat och ödelagt vårt grannland. På 1500-talet sökte över 500 svenskar skydd i Polen undan Vasakungars ilska och senare har tusentals polacker kommit till oss på flykt från förtryck, förföljelser och kommunism; flyktingar som berikat Sverige och satt avtryck i kultur och media. Polen är vårt nära grannland, ändå så långt borta för de flesta svenskar. Herman Lindqvist, som bor i Warszawa, för oss genom svensk-polsk turbulens fram till dagens moderna, men politiskt omstridda Polen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sverige - Polen : 1000 år av krig och kärlek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gick inte att läsa!.
  Yourgene. (Virsbo), 5 juni 2022

  Vet inte vad felet är,( jag läser alla böcker som e-bok), Texten är/blir mikroskopisk och går inte att ändra! Vilket är mycket märkligt (Ipad) jag har läst massor av e-böcker men aldrig stött på något liknande, jag vill betona att kollat fram och tillbaka men den symbol (A a) som gör att man kan ändra textstorlek helt enkelt saknas/uteblir på denna utgåva.

 2. Varning
  Andrzej Kolodziej, 19 oktober 2019

  Boken är behäftad med många faktafel, obevisade, vinklade påståenden och resonemang som strider mot den elementära logiken. Den är ett led i en antipolsk kampanj som sedan länge pågår i Sverige, utan att kritiken av den utan like vulgära och enkla propaganda tillåts bemötas med kritik. "Författaren" diskvalificerar sig som en seriös historiker vars huvuduppgift är att sine ira et studio redogöra för wie es eigentlich gewesen.

 3. Genomarbetad
  Björn-Erik Yngve Franzén (Visby), 14 oktober 2019

  Herman Lindqvist gör ett gediget arbete som vanligt. Kanske lite jobbigt med alla namn som är svåra att uttala för en svensk. Upplägget är fint med lite vandring i tiden och inte alltid i kronologisk ordning.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Herman Lindqvist