Underland : en upptäcktsresa i underjorden (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (6.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-07-17
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Niclas Hval
ISBN
9789100180867
Underland : en upptäcktsresa i underjorden (e-bok)

Underland : en upptäcktsresa i underjorden E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2020-07-17

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"I underlandet har vi i la°nga tider placerat det vi fruktar och vill bli av med, och det vi a¤lskar och vill bevara."

I Underland gör Robert Macfarlane en upptäcksresa till jordens inre, och vad han söker är människans djupast begravda hemligheter, drömmar och farhågor. Han vandrar genom Paris katakomber, letar efter förhistorisk konst i Lofotens undervattensgrottor och tittar ner i slovenska slukhål; han besöker forskningsstationer, glaciärer och anläggningar med förvar av radioaktivt avfall. Under vandringarna låter Macfarlane vår korta tidshorisont möta jordens långsamma skiftningar, och frågan han ställer är: Vad lämnar vi efter oss?

Underland är en exceptionell natur- och reseskildring men också storartad kulturhistoria, där underjordens lockelse och betydelse blir genomlyst av en naturskildrare som räknas som en av vår tids främsta.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Underland : en upptäcktsresa i underjorden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk bok
    Lars Gislén, 21 september 2020

    En av de bästa böcker jag läst på mycket länge. Både för spänningen och det fantastiska språket och beskrivningarna av landskap och människor och för de fina reflexionerna kring det han ser. Dessutom får man på köpet en massa kunskap om historia, fysik och tektonik. Påminner mig inte så lite om Sebald: Saturnus' ringar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robert MacFarlane