Den sorgsne busschauffören från Alster (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Barbarotti (del 6)
Utgivningsdatum
2020-07-29
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100183141
Den sorgsne busschauffören från Alster (e-bok)

Den sorgsne busschauffören från Alster E-bok

(24 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-07-29

Styckköp

55

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Jag borde verkligen inte leva.

Så skriver den före detta akademikern och busschauffören Albin Runge i sina anteckningar från 2012-13. Och när någon eller några tycks hota honom till livet har han full förståelse för detta. De bisarra hoten leder så småningom till att polisen i Kymlinge kopplas in.

Hösten 2018 tillbringar kommissarierna Gunnar Barbarotti och Eva Backman av vissa skäl ett par tjänstlediga månader i Rute socken på norra Gotland, och fallet med den olycklige Runge får oväntat ny aktualitet. Någonting i utredningen från 2013 verkar ha gått fel. Käpprätt fel. Eller?

Berättelsen om den egendomlige busschauffören från Alster är den sjätte boken om kriminalpolisen Gunnar Barbarotti, inte mindre egendomlig han.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den sorgsne busschauffören från Alster. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Originell deckare

  Såsom månge av Nessers böcker är också storyn om busschauffören en blandning av psykologisk ödesbeskrivning och deckare. Svårt att lägga från sig, men sista delen av boken går mot en lite för predikerbar avslutning, tyckte nog jag.

 2. Det fantastiska språket
  Esthertje, 29 december 2020

  Helt underbart läsning, såväl själva berättelsen som sättet att berätta! Läsvärd från början till slut!

 3. Nesser är trött
  Blader, 19 september 2020

  Jag har alltid uppskattat Håkan Nesser för hans viga, kreativa och underhållande språk och för hans djärva och ambitiösa intriger. Har man läst många av Nessers böcker ligger man ibland före hans detektiver när det gäller intrigen och ibland får han inte ihop det på slutet. Detta stör mig i regel inte därför att ambitionsnivån trots allt är högre än hos andra författare i samma genre och att resan till slutet i regel är en underhållande läsfest.
  Det är naturligt att det måste komma svack... Läs hela recensionen

 4. Läsupplevelse!
  PK, 8 september 2020

  Boken är en läsupplevelse utöver det vanliga. Den innehåller allt man kan önska av en spänningsroman som jag nog skulle kategorisera den som. Kan varmt rekommenderas!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Håkan Nesser