Förintelsens barn (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-12-30
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100183424
Förintelsens barn (e-bok)

Förintelsens barn E-bok

(8 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2020-12-30

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Auschwitz, själva symbolen för nazisternas dödsmaskineri, befriades den 27 januari 1945. Men Förintelsen slutade inte där. Den gick i arv och sipprade in i blodomloppet hos Förintelsens barn. Det här är en bok om det tunga arvet, om känslan att finnas till istället för alla de som slutade sina liv i gaskamrarna. I barnen skulle en förlorad värld återuppstå. Vem kan leva upp till det?

Men det är också en berättelse om två människospillror, mina föräldrar, som möts igen efter kriget, i Norrköping. Om deras strävan att i skuggan av de döda, bygga ett nytt liv i det svenska folkhemmet. Den handlar också om min egen historia i två världar, den judiska och den andra stora världen. Till dem som tvivlar: Det går alldeles utmärkt att vara både jude och svensk!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förintelsens barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant ämne!
    Hans-Gunnar Leytman, 17 januari 2021

    Intressant bok om att förintelsen går i arv. Bra skriven och lättläst bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Margit Silberstein

  • En marsch mot avgrunden

    Tommy Möller, Margit Silberstein

    I denna bok skildrar två av de mest erfarna politiska bedömarna i landet den kris som drabbade Socialdemokraterna efter valnederlaget 2010, det sämsta val partiet gjort sedan den allmänna rösträtten infördes 1921. Sveriges Televisions politiska ko...