Så undviker vi klimatkatastrofen : lösningarna vi har och genombrotten vi behöver (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2021-02-16
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Margareta Eklöf
Originaltitel
How to Avoid a Climate Disaster
Medarbetare
Alm, Kim (form)
Dimensioner
222 x 142 x 24 mm
Vikt
387 g
SAB
Ubaj,Uh
ISBN
9789100184186
Så undviker vi klimatkatastrofen : lösningarna vi har och genombrotten vi behöver (inbunden)

Så undviker vi klimatkatastrofen : lösningarna vi har och genombrotten vi behöver

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-02-16
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I denna angelägna bok beskriver Bill Gates en omfattande plan för hur världen kan uppnå nollutsläpp av växthusgaser i tid för att undvika en klimatkatastrof.

Bill Gates har ägnat ett decennium åt att undersöka orsakerna till och effekterna av klimatförändringarna. Med hjälp av experter inom fysik, kemi, biologi, teknik, statsvetenskap och ekonomi har han fokuserat på vad som måste göras för att stoppa planetens kanande bana mot en miljökatastrof. I den här boken förklarar han inte bara varför vi måste arbeta mot nollutsläpp av växthusgaser, han berättar också vad vi behöver göra för att nå målet.

Han ger oss en tydlig bild av utmaningarna. Med sin förståelse för innovation och vad som krävs för att sätta nya idéer i verket redogör han för områden där teknik redan hjälper till att minska utsläppen. Han beskriver hur den tekniken kan bli mer effektiv, men också var banbrytande teknik behövs och vilka som står bakom de här betydelsefulla innovationerna. Slutligen lägger han fram en konkret plan för att uppnå målet om nollutsläpp, och föreslår inte bara en politik för världens regeringar att anta, men också vad vi själva kan göra för att hålla vår regering, våra arbetsgivare och oss själva ansvariga för att lösa det här.

Bill Gates förtydligar att det inte kommer att vara enkelt att uppnå nollutsläpp, men om vi följer hans plan i det här boken, så skulle det vara möjligt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Så undviker vi klimatkatastrofen : lösningarna vi har och genombrotten vi behöver
 2. +
 3. Tänk om ... : seriösa vetenskapliga svar på absurda hypotetiska frågor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tänk om ... : seriösa vetenskapliga svar på abs... av Randall Munroe (pocket).

Köp båda 2 för 274 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Så undviker vi klimatkatastrofen : lösningarna vi har och genombrotten vi behöver. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Väl genomtänkt analys av klimatproblemet
  Torsten Berglind, 5 april 2021

  Bill Gates presenterar en komplett och väl genomtänkt analys av klimatproblemet. Från tekniska lösningar av energiproduktion till hur framtida politiska överenskommelser kan se ut. Han diskuterar också områden där vi idag inte har någon bra lösning och där vi måste satsa på ny forskning. Han gör också en ekonomisk analys av föreslagna åtgärder för att belysa möjligheter och hinder. En av de bästa böckerna idag om klimatkrisen, kanske den bästa.

 2. Självgod blandning av ambition och okunskap

  Redan titeln väcker farhågor. Att klimatet förändras, är inte något nytt. Men någon katastrof är det inte och det kan Gates inte heller påvisa. De åtgärder som entreprenören och filantropen Bill Gates så entusiastiskt för fram, har en sak gemensam: Väldigt höga kostnader, med väldigt lite resultat.
  Efter att ha läst boken, förstår man - vilket knappast är författarens avsikt - att fossil energi är grunden till den välståndsutveckling som präglar tiden sedan mitten av 1800-talet till våra... Läs hela recensionen

 3. Rekommenderas. Lösningsfokus. Helhetsgrepp.
  Staffan Lindahl, 10 mars 2021

  Bill tänker rätt och realistiskt, med fokus på den teknikutveckling som i alla tider ständigt kullkastar alla pessimistiska domedagsprofeter. Nya material och ny teknik som gör att förmodad resursbrist nästan aldrig inträffar. Teknikinnovation är vårt enda hopp, såsom historisk erfarenhet visar. Beteendeförändringar kan vi (nästan) glömma. Bill gör en bra insats.Läsvärd.

 4. Otydig bok
  Miljövetaren, 28 februari 2021

  Jag är mycket förvånad över att språket är så dåligt i en bok av Bill Gates som läst så mycket. Ännu mer förvånande är att han har skrivit en bok som i princip inte innehåller några källor. En del av den fakta som finns i boken går att ifrågasätta. Vad menas med att kärnkraft är en ren energikälla? Mycket tråkigt för jag såg verkligen fram emot att läsa denna boken.
  //Miljövetaren

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Bill Gates