Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bottenviken
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2021-06-08
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
222 x 143 x 29 mm
Vikt
476 g
SAB
Hc
ISBN
9789100185831
Där isarna råmar (inbunden)

Där isarna råmar

(10 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-06-08
199
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"På ett närmast stillsamt sätt målar de upp en berättelse som är fruktansvärd, hemsk och gripande men ändå alldeles underbar. Jag läser en text, en deckare, som också är mycket god litteratur." Smålandsposten

Snön tinar och djupt inne i de norrbottniska skogarna hittas en cykel, som visar sig tillhöra en pojke vars försvinnande har förbryllat polisen. Irene har nyligen lämnat Stockholm för jobbet som polis i yttre tjänst, men på stationen i Kalix hamnar hon snart i konflikt med både chefer och fördomsfulla kollegor. I den glest befolkade bygden försiggår samtidigt verksamhet som undgår lagen. I en liten by bor flickan Nina med sin moster och sin allvarligt sjuka mamma. Framtiden är oviss, och mosterns vänner är farliga vänner. Mellan islossning och lövsprickning trappas en jakt upp, där människors sanna väsen ska träda i dagen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Där isarna råmar
 2. +
 3. Bara ett spel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bara ett spel av Malin Thunberg Schunke (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Där isarna råmar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 12 augusti 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Där isarna råmar är författarna Jennie Lundgren & Ulrika Lundgren Lindmarks debutroman. Det är en kriminalroman som är den första delen i en planerad bokserie som kallas Bottenviken. Boken utspelar sig i Norrbotten. Jag tyckte mycket om boken, speciellt naturskildringarna och människoskildringarna, men även kriminalfallet i boken. Och jag kommer definitivt att läsa kommande böcker, eftersom jag vill veta mer om människorna i boken som håller till i Kalix med omnejd. Rekommenderas absolut.

 2. Spänning i Kalixtrakten
  betttybook (Sandviken), 4 augusti 2021

  Polisassistent Irene Thorsdotter har efter år vid Stockholmspolisen flyttat till stationen i Kalix och finner sig egentligen väl till rätta, men hennes humör och rappa kommentarer faller inte alltid i god jord, något hon är medveten om och försöker lära sig bemästra. Med kollegan Max Persson löper samarbetet allra bäst, han förstår henne som ingen annan och har med sitt lugna förstående sätt blivit favoritpartnern vid utryckningarna som ofta bjuder på långa körningar då distriktet är vida uts... Läs hela recensionen

 3. Spännande sträckläsning
  Eva Peuravaara, 29 juni 2021

  Jag kunde inte sluta läsa och det som jag tyckte mycket om var beskrivningarna om hur samhällena, byarna är där uppe i norr, avstånden som man bara är tvungen att acceptera om man jobbar och verkar där uppe.
  Det är fascinerande att detta är författare som debuterar, längtar redan efter nästa bok.
  Den är ruff, tuff, kärleksfull och gripande människoöden!

 4. Längtar efter Del 2!!
  Jenny, 29 juni 2021

  Spännande från första stund! Platserna, naturen och personerna beskrivs väldigt väl och det är lätt att leva sig in i handlingen. Hoppas del 2 kommer snaaaart!!!!

Visa alla 4 recensioner