Flocken (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-04-23
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100186449

Flocken E-bok

(16 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-04-23

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Med så många smittade som nu finns i Sverige så kommer smittspridning att ske. Vårt samhälle är inte särskilt annorlunda än Italiens, eller för den delen Kinas, så varför skulle det inte spridas hos oss?"

Det är fredagen den 6 mars 2020. Insikten om att Covid-19 inte är en ordinär smitta börjar sprida sig, men Sverige är passivt och Anders Tegnells mejlbox fylls med frågor och råd. Där och då börjar konturerna skönjas på Sveriges sedermera omdiskuterade plan för att möta viruset.

I Johan Anderbergs berättelse följer vi spelet kring Sveriges strategi under ett år med Corona-pandemin; hur ordet flockimmunitet förvandlas från en obskyr fackterm till att bli ett av samtidens mest laddade ord, och hur Sverige hamnade i världens blickfång.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flocken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Initierad skildring

    Välskriven och nyanserad skildring av Corona-pandemins förlopp och politikernas, myndigheternas och forskarnas ställningstaganden och agerande.Rent stilistiskt kan jag tycka att det finns lite för mycket av vissa journalistiska maner som syftar till att skapa dramatik. Det gäller användningen av tempusen preteritum och konditionalis. Handlingen i sig räcker gott som drama. Den behöver inte förstärkas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Anderberg