Samlade verk (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (837.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ludvig Josephson
Utgivningsdatum
2020-05-14
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100186487

Samlade verk Ljudbok

(150 röster)  |  Läs 16 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-05-14

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vinnare av Augustpriset 2020 i den skönlitterära klassen.

I Göteborg förbereds en stor retrospektiv över konstnären Gustav Beckers verk från 1980-talet och framåt. Vart psykologstudenten Rakel än vänder sig möter hon sin gåtfullt försvunna mammas ansikte på utställningsaffischen som är tapetserad över stan. I samma veva slungas Rakels pappa, förläggaren Martin Berg, in i en omtumlande livskris.

"Samlade verk" är en roman om djup kärlek, mångårig vänskap och konst i spänningsfältet mellan fiktion och sanning. Dessutom är det en storslagen Göteborgsskildring med moderniteten och klassresan som fond.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Samlade verk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För lång, och för kort
  -, 10 mars 2024

  Tyckte om det sakliga sättet, personerna blev levande och hela upplägget var bra. På slutet kändes det dock som om man bara hade fått skrapa på ytan och det verkligen intressanta lämnades därhän.

 2. Mycket i mitt älskade Haga Göteborg
  -, 25 augusti 2022

  Fängslande och annorlunda.

 3. Fantastisk läsning!
  U Andersson, 20 augusti 2022

  Vilken läsupplevelse! Att följa huvudpersonerna under drygt 30 år i deras liv har varit en ynnest, och samtidigt vill man bara ha mer! Vilken sorg att inte få ännu mer inblick i personernas forsatta livsresa.

  Författaren har verkligen lyckats med sina dramaturgiska grepp, som gör att jag hela tiden vill läsa vidare. De kronologiska tidshoppen är oerhört effektiva och smarta. Sakta men säkert så dras jag in i bokens universum så till den grad, att jag tror att det faktiskt är verkliga... Läs hela recensionen

 4. Makalös historia
  -, 5 augusti 2021

  Blev totalt engagerad och uppslukad av personligheter och händelser samt inspirerad att ta reda på mer om alla kulturpersonligheter som figurerar!

 5. Göteborg 1980 -1990 och nu!
  Sven, 2 april 2021

  Jag är tillbaka i det Göteborg - och i det Sverige - som var det som sköljde över mig på 80- och 90-talet. Imponerad av författarens detaljkännedom om platser, "inneställen" och händelser som präglade den som försökte begripa livsvillkoren för unga såväl som för äldre under en tid då Sverige förändrades radikalt. Familjelivet. Yrkeslivet. Intrigerna. Kärleken. Konsten. Och så, det som bär berättelsen: En person försvinner ur bild och lämnar alla runt sig med det som påverkar oss människor mes... Läs hela recensionen

 6. En stark fyra
  -, 11 mars 2021

  Mycket välskriven!

 7. Bästa på länge!
  -, 5 mars 2021

  Som en kär vän som sällskap i många timmar. Det är tomt när den nu är slut.

 8. Fängslande
  -, 19 februari 2021

  Går inte att sluta lyssna!

 9. Ointressant
  -, 30 januari 2021

  Pladdrig intetsägande icke berörande alldeles för lång som 100-åringen som försvann luften går liksom ur efter ett tag

 10. Lysande
  -, 23 december 2020

  Mycket trevligt språk , visste inte att det var så roligt att läsa om Göteborgs miljöer, som är så bekanta.

 11. Två böcker i en
  -, 17 november 2020

  En välskriven och snyggt upplagd story med sug i, utspädd med en korvigt och stapplande skriven historia full av omotiverade referenser. Verkligen läsvärd i sin helhet, men boken hade med fördel kunnat halveras.

 12. Berättarglädje = läsarglädje!
  Eva Stacey, 17 september 2020

  Fantastiskt att författaren lyckades beskriva tidsskildringarna så realistiskt, person porträtten väldigt levande och historien vittnar om en berättarglädje! Ser fram emot nästa bok!

 13. Stor berättar-konst men ett antiklimax?
  Kpr, 29 juli 2020

  Svår bok att komma in i men helt klart värt det. Otroliga person-skildringar, men kan tycka att man lämnas med lite avsmak i munnen om säcken inte knyts ihop. Däremot förtjänar den inget annat än 5 stjärnor då boken rymmer stor berättar-konst!

 14. Mycket igenkänning
  - (Växjö), 27 juli 2020

  Gillar berättandet och detaljerna samt att de typiska klicheerena av manligt/kvinnligt är vänt på.

 15. En spännande värld att vara i
  -, 20 juli 2020

  Det tog ganska lång tid för mig att komma in i boken. Men väl där så ville jag att den skulle pågå i all evighet. Alla olika resonemang höll igång intresset!

 16. Krönika
  Stålis, 29 maj 2020

  Trevlig krönika som var underhållande. Bra uppläsning men lämnade inte några stora minnen efter sig. Men absolut läs den.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Lydia Sandgren