Invandrarna (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (661.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Romanen om utvandrarna (del 2)
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2020-08-12
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100187361

Invandrarna Ljudbok

(34 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-08-12

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Folket från Ljuder kommer via New Yorks människomyller till den nya kontinenten. Skräckslagna embarkerar de järnvägståg och flodångare mot sin nya boplats, en vildmark om vars indianer mycket ont ryktats. Hemlängtan är svår för Kristina; för den utåtriktade Karl Oskar går det bättre.

Invandrarna (1952) är del två i Vilhelm Mobergs stora Utvandrarepos som under hela 1900-talet varit en mycket läst och älskad svit och som även filmatiserats. Det är svårt att föreställa sig någon enskild svensk författare som mer påverkat så många svenskar under en så lång period som Vilhelm Moberg gjort och fortsätter att göra.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Invandrarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Magnifik
  -, 17 februari 2023

  Bästa ever.

 2. En klassiker som aldrig lär dö!
  -, 21 april 2022

  Älskar Vilhelm Mobergs utvandrarserie. Boken får fem stjärnor av fem, men som ljudbok får den endast två av fem stjärnor. Jag vet inte om mycket ur boken är bortklippt i ljudboken. På ett ställe så hoppade uppläsaren ifrån en mening till en annan mening längre fram i boken. Ofta uppstår det också långa och tysta pauser mitt i meningar. Vet inte om det är långa pauser eller om det även på dessa ställen klippts bort bitar ut boken. Detta förstörde handlingen väldigt mycket, därför rekommenderar jag att läsa böckerna första gången.

 3. Underbar
  -, 30 mars 2021

  Började lyssna på den lättlästa varianten då jag inte förstod vad jag gick miste om. Underbart (och mustigt) språk, utbroderandet hjälper till med transporten tillbaka 150 år. Man förstår verkligen trångsyntheten och svårigheterna som rådde för den växande befolkningen.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Vilhelm Moberg