Förintelsens barn (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (142.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Margit Silberstein, Willy Silberstein
Utgivningsdatum
2020-12-30
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100187521

Förintelsens barn Ljudbok

(31 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-12-30

Styckköp

79
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Auschwitz, själva symbolen för nazisternas dödsmaskineri, befriades den 27 januari 1945. Men Förintelsen slutade inte där. Den gick i arv och sipprade in i blodomloppet hos Förintelsens barn. Det här är en bok om det tunga arvet, om känslan att finnas till istället för alla de som slutade sina liv i gaskamrarna. I barnen skulle en förlorad värld återuppstå. Vem kan leva upp till det?

Men det är också en berättelse om två människospillror, mina föräldrar, som möts igen efter kriget, i Norrköping. Om deras strävan att i skuggan av de döda, bygga ett nytt liv i det svenska folkhemmet. Den handlar också om min egen historia i två världar, den judiska och den andra stora världen. Till dem som tvivlar: Det går alldeles utmärkt att vara både jude och svensk!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förintelsens barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så viktig
  Anneli, 24 februari 2024

  Så viktigt att aldrig glömma bort . Jag kunde inte stänga av boken

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Margit Silberstein

 • Hand i hand med barnen till Treblinka : berättelsen om Janusz Korczak

  Margit Silberstein

  En hjälteberättelse från andra världskrigets Polen. Janusz Korczak var ett ljus i det svartaste mörker när miljontals människor utplånades från jordens yta. Han var en polsk judisk läkare, författare, pedagog, vars tankar ligger till grund för FN:...

 • En marsch mot avgrunden

  Tommy Möller, Margit Silberstein

  I denna bok skildrar två av de mest erfarna politiska bedömarna i landet den kris som drabbade Socialdemokraterna efter valnederlaget 2010, det sämsta val partiet gjort sedan den allmänna rösträtten infördes 1921. Sveriges Televisions politiska ko...