Förintelsens barn (ljudbok)
På topplistor
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (132.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Margit Silberstein, Willy Silberstein
Utgivningsdatum
2020-12-30
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100187521
Förintelsens barn (ljudbok)

Förintelsens barn (ljudbok)

(8 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-12-30

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Auschwitz, själva symbolen för nazisternas dödsmaskineri, befriades den 27 januari 1945. Men Förintelsen slutade inte där. Den gick i arv och sipprade in i blodomloppet hos Förintelsens barn. Det här är en bok om det tunga arvet, om känslan att finnas till istället för alla de som slutade sina liv i gaskamrarna. I barnen skulle en förlorad värld återuppstå. Vem kan leva upp till det?

Men det är också en berättelse om två människospillror, mina föräldrar, som möts igen efter kriget, i Norrköping. Om deras strävan att i skuggan av de döda, bygga ett nytt liv i det svenska folkhemmet. Den handlar också om min egen historia i två världar, den judiska och den andra stora världen. Till dem som tvivlar: Det går alldeles utmärkt att vara både jude och svensk!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Margit Silberstein

  • En marsch mot avgrunden

    Tommy Möller, Margit Silberstein

    I denna bok skildrar två av de mest erfarna politiska bedömarna i landet den kris som drabbade Socialdemokraterna efter valnederlaget 2010, det sämsta val partiet gjort sedan den allmänna rösträtten infördes 1921. Sveriges Televisions politiska ko...