Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2021-06-24
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
Girl, woman, other
Medarbetare
Ingrediensen AB (form)
Dimensioner
222 x 143 x 35 mm
Vikt
633 g
SAB
Hce
ISBN
9789100187675

Flicka, kvinna, annan

(9 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-06-24
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Amma är en radikal pjäsförfattare som i medelåldern ser sin karriär ta fart. Nu ska hon sätta upp en pjäs på National Theatre, ett genombrott som förunnats få svarta dramatiker. I publiken sitter gamla vänner och partners, var och en med sin egen historia, och med olika erfarenheter av att leva som svart i England. Flicka, kvinna, annan är en kollektivroman där tolv öden interfolieras. Tillsammans skapar rösterna ett modernt körverk som tagit världen med storm.

"En imponerande, stark roman om svarta familjer i Storbritannien, om deras kamp, smärta, skratt, längtan och kärlek. Stilen är passionerad, rakbladsvass, full av energi och humor." Juryn för Booker Priset.

"Flicka, kvinna, annan förändrade mitt sätt att tänka" - Tom Stoppard TIMES LITERARY SUPPLEMENT
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flicka, kvinna, annan
 2. +
 3. Madame Bovary

De som köpt den här boken har ofta också köpt Madame Bovary av Gustave Flaubert (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Flicka, kvinna, annan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otroligt fin och intressant bok
  @bokslukarfeministen, 14 februari 2022

  Flicka, kvinna, annan är en bok om bland annat diskriminering och som är helt fänglslande. Det är otroligt intressant att få följa dessa kvinnor och ta del av deras erfarenheter, även fast det ibland blir lite väl många karaktärer att hålla reda på. Trots det upplevde jag inte boken som rörig, vilket språket definitivt bidrog till. Flicka, kvinna, annan är en bok som rör upp känslor och som öppnar upp för eget tänkande och reflektion, och är en sådan bok som en genast blir sugen på att läsa y... Läs hela recensionen

 2. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 15 september 2021

  För mig är de bästa böckerna sådana som får mig att både känna och tänka. Flicka, kvinna, annan av Bernadine Evaristo är sannerligen en sådan bok.
  Efter bara några meningar har språket slagit an en ton som jag kan nynna med i även om tid, plats och kulturellt sammanhang är olika mitt eget. Det är en fantastisk, poetisk prosa som gör uppror mot alla tänkbara skrivregler lika självklart som huvudpersonerna gör uppror mot de personer och det samhällssystem som förtrycker dem. Personbeskrivn... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bernardine Evaristo