Minnestrådar (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-10
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100187699
Minnestrådar (e-bok)

Minnestrådar (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-09-10

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sommaren 1939 anländer sextio judiska ungdomar från Tyskland till en gård utanför Falun. Här skall de lära sig jordbruk för att snart nå sina drömmars mål, en kibbutz i det blivande Israel. Men kriget bryter ut och de blir kvar i Sverige.

Carola Hansson låter sin berättelse om tre av dessa tonåringar ta sin början 1935 i Königsberg. Med sitt lågmält suggestiva språk levandegör hon hur deras tillvaro successivt slås i spillror av den nazistiska terrorn. Ur studier och ivriga samtal kring sionismens idéer växer ändå en bräcklig framtidstro - en tro de kämpar för att bevara också i exilens utsatthet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Minnestrådar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd elegant konstruktion
    Jan Winter, 12 december 2020

    Hanssons bok är som alltid stilrent och vackert skriven. En historia kring en del av Sveriges hjälp till flyktingar (med alla dess goda och dåliga exempel) som hittills varit mindre känd. Det handlar om hur en europeisk judisk ungdomsrörelse under svåra förhållanden upprättar ett slags jordbrukskollektiv på olika håll i Europa, som en förberedelse för en utvandring till Palestina. Den rörelsen fick även fäste i Sverige, bland annat på en gård utanför Falun. Hanssons bok följer några ungdomar... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Carola Hansson