Pesten (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2021-01-07
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Jan Stolpe
Originaltitel
La Peste
Medarbetare
Siwe, Fredrika (form)
Dimensioner
178 x 110 x 17 mm
Vikt
138 g
SAB
Hce
ISBN
9789100187934

Pesten

(21 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-01-07
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det börjar med råttorna. Snart därefter insjuknar de första människorna. Den algeriska staden Oran hemsöks av pesten och blir en stad i belägringstillstånd. Invånarna svarar på paniken och skräcken som sprider sig på olika sätt: vissa ger upp, andra söker syndabockar. Några få, som doktor Bernard Rieux, tar upp kampen mot den dödliga sjukdomen. Camus roman från 1947 om rädsla, mod och motstånd hör till världslitteraturens klassiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pesten
 2. +
 3. Främlingen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Främlingen av Albert Camus (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Pesten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Aktuellt ämne
  Lillanpillan, 3 januari 2022

  En något trögläst bok av nobelpristagare. Stor igenkänningsfaktor hur vi reagerar vid en epidemi. En mansvärld skildras och jag saknar skildring av hur kvinnor reagerade och agerade, för de finns också i den algeriska staden.

 2. Pesten i pandemitider
  Synne, 22 februari 2021

  Jag hade läst boken för många år sedan och minns att jag påverkades redan då. Att nu läsa om den i pandemitider var en märklig, lite skrämmande upplevelse. Det är som om Camus förutsåg framtiden även om pesten bara drabbade en stad som totalisolerades. Skildringen av de olika personligheterna är intressant. Boken väcker frågor om hur människor handlar i kristider, egoism, likgiltighet, rädsla, girighet, medmänsklighet, hopp och förtvivlan. Med tanke på dagens pandemisituation kändes den både ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Albert Camus