Ett förlovat land (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (7.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-11-17
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Manne Svensson
ISBN
9789100188382
Ett förlovat land (e-bok)

Ett förlovat land (e-bok)

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-11-17
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En gripande, djupt personlig redogörelse om ögonblicken när historia skrivs - av presidenten som inspirerade oss till att tro på demokratins kraft.

I den fascinerande och efterlängtade första volymen av sina memoarer berättar Barack Obama historien om sin osannolika resa, från en ung man sökande efter sin identitet till ledare för den fria världen. Djupt personligt beskriver han sin politiska utveckling och sina milstolpar från den första mandatperioden i detta historiska presidentskap - en tid av stor oro och dramatiska förändringar.

Obama tar med läsaren på en fängslande resa från sina tidigaste politiska ambitioner till den avgörande segern i Iowa - som visade på gräsrotsrörelsens betydelse - och slutligen till den historiska natten till den 4 november 2008, då han valdes till USA:s 44:e president och blev den första, svarta amerikanen att inneha landets högsta ämbete.

I boken reflekterar Obama över ordförandeskapet och erbjuder ett unikt belysande av både räckvidden och begränsningarna i presidentmakten, liksom insikter i den amerikanska partipolitikens dynamik och internationella diplomati.

Obama tar med läsaren till Ovala rummet och Vita husets Situation Room - även till Moskva, Kairo, Peking och många andra platser. Läsaren får ta del av hans tankar när han sätter ihop sitt kabinett, brottas med en global finanskris, tar tempen på Vladimir Putin, övervinner till synes oöverstigliga odds för att säkerställa genomförandet av Obamacare, kommer i konflikt med generaler om USA:s strategi i Afghanistan, tacklar Wall Street-reformen, svarar på den förödande Deepwater Horizon-explosionen och godkänner Operation Neptune"s Spear som ledde till Osama bin Ladens död.

"Ett förlovat land" är en djupt personlig och introspektiv bok - det är berättelsen om en man som utmanade historien, berättelsen om en samhällsorganisatörs övertygelse och tro, vilken prövades på världsscenen. Obama hycklar inte med den svåra balansgången i att kandidera till president och att samtidigt vara svart amerikan, att bära en hel generations förväntningar på sina axlar med ropen om "hopp och förändring", och att möta moraliska utmaningar i beslut med höga insatser. Han är uppriktig över de krafter som motarbetade honom hemma och utomlands, öppen om hur livet i Vita huset påverkade hans fru och döttrar och är inte rädd för att erkänna självtvivel och besvikelser. Samtidigt rubbas aldrig hans tro på att framsteg och utveckling alltid är möjligt inom det pågående, stora amerikanska experimentet.

Den här välskrivna, kraftfulla boken fångar Barack Obamas övertygelse om att demokrati inte är en gåva uppifrån, utan något som bygger på empati, gemensam förståelse - och byggs tillsammans dag för dag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ett förlovat land. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Erkännande
  -, 4 april 2021

  En verklig berättelse från en fantastisk människa. Familjen i focus trots de svåra beslut man tvingas ta. Riktigt bra att läsa.

 2. FIN INSIDE STORY
  Sven Bertlin, 6 februari 2021

  Mycket välskriven bok. Fin berättelse om vad som hände i Vita huset bakom kulisserna. Vilken inblick i amerikansk politik och utmaningen att vara president i USA.
  Barack Obama är så mänsklig men vilken kapacitet att lägga sig in i tusentals frågeställningar.

 3. Intressant om det politiska spelet
  Birgitta Winbäck, 8 december 2020

  En mycket intressant skildring av det politiska spelet i USA, inte minst kring presidentvalet.
  Möjligen något för detaljerat i vissa avsnitt om utrikespolitiken och presidentens resor.

 4. Intressant och detaljrik
  Lars Gislén, 3 december 2020

  Intressant att få en djup och initierad inblick i min mening ganska odemokratiska amerikanska valsystemet som i mycket bygger på att man lyckas skrapa ihop tillräckligt mycket pengar för att kunna kampanja för sin sak. Detta leder också till att politiker blir uppbundna till att gynna de sponsorer som bidragit till att de blivit valda. Även manövrerandet att utesluta vissa väljargupper från att få inflytande i valet genom speciella villkor för registrering och genom speciella valkretsindelni... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Barack Obama