Bibliotekarien i Magdeburg : och andra berättelser ur ett radioliv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2021-08-18
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Originaltitel
Bibloktekarien i Magdeburg
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
210 x 133 x 28 mm
Vikt
404 g
SAB
Lz Bolin, Gunnar
ISBN
9789100189860
Bibliotekarien i Magdeburg : och andra berättelser ur ett radioliv (inbunden)

Bibliotekarien i Magdeburg : och andra berättelser ur ett radioliv

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-08-18
239
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Om man hade varit bibliotekarie i Magdeburg under DDR-tiden, hur var det i så fall att gå från partitrogen litteratur som ingen efterfrågade, till hyllor fyllda med all världens litteratur? Hur var det att törsta efter förbjuden litteratur och sedan plötsligt kunna välja vad man ville? Och hur var det att vara bibliotekarie i ett land där litteraturen var starkt censurerad?"

I denna bok delar Gunnar Bolin med sig av sina radiominnen från 34 år i allmänhetens tjänst. Här finns berättelser från Berlin och Österrike, men också reportage om knödelns historia, samt krönikeminnen från otaliga OS. Bibliotekarien i Magdeburg är brokig och modern kulturhistoria med mycket bolinska drag; ledig och lärd, underhållande och undersökande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bibliotekarien i Magdeburg : och andra berättelser ur ett radioliv
 2. +
 3. Sällsamheter i den Svagiska Unionen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sällsamheter i den Svagiska Unionen av Mats Åkerman, Gunnar Bolin (inbunden).

Köp båda 2 för 519 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bibliotekarien i Magdeburg : och andra berättelser ur ett radioliv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fyrstjärnig läsning.
  Bengt Svavar, 12 oktober 2021

  Trevliga essäer (?), kanske särskilt intressanta om man läst hans biografiska "Hovjuvelerarens barn". Även en måttligt idrottsintresserad läsare kan finna intresse i hans berättelser och erfarenheter från reportageresor till ett antal olympiader eftersom de har lite karaktär av filosofiska och psykologiska betraktelser, ungefär som sportjournalisten Lars Tegner skrev i sina krönikor.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gunnar Bolin

 • Hovjuvelerarens barn : en berättelse om en släkt i skuggan av tre diktaturer

  Gunnar Bolin

  I Småryd utanför Båstad står sommarvillan ännu kvar. Den som den ryske tsarens hovjuvelerare, Wilhelm Bolin lät bygga 1903, och som blev en viktig samlingspunkt för släkten under de båda världskrigen. I en sekretär finns mängder av brev bevarade -...

 • Sällsamheter i den Svagiska Unionen

  Mats Åkerman, Gunnar Bolin

  Vad gör Herr Trompette på Mäster Germain Club Bridge Société? Och vart tog Mademoiselle Malconne vägen? Varför förföljer en grå Peugeot 403 den röda Galaxie Sunlinern? Bilen hade siktats vis motellet La Roue d'Or och senare dykt upp vid Korsa... O...