Den samvetslöse (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med Adobe-kryptering (1.1 MB)
Om Adobe-kryptering
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-12-28
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Lennart Olofsson
ISBN
9789100190163
Den samvetslöse (e-bok)

Den samvetslöse E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB - DRM), Svenska, 2021-12-28

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Carl Trudeaus företag står anklagat för att ha dumpat giftigt avfall i en småstads vattentäkt och orsakat en cancerepidemi. Skadeståndet är enormt och företaget överklagar till den delstatliga högsta domstolen, vars nio domare ska antingen stadfästa eller upphäva domslutet.

Trudeau är övertygad om att den kommande domstolsförhandlingen blir förödande för hans del. Det finns bara en lösning på situationen, att göra det till synes omöjliga: köpa sig inflytande, med andra ord en av domarplatserna. Kostnaden på några miljoner är inget problem för miljardären Trudeau. Men går det i praktiken att genomföra? Är inte det juridiska systemet omöjligt att manipulera?

Trudeau är desperat. Förmögenheten och framtiden står på spel. Genom sina politiska torpeder lägger han ett intrikat nät kring en ung, ovetande domarkandidat ...

Den samvetslöse, med originaltiteln The Appeal, utkom för första gången på svenska 2008.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den samvetslöse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Det går att läsa
    Lennart Thorén (Stockholm), 29 april 2022

    Som vanligt slits Grisham mellan den obligatoriska amerikanska patriotismens absoluta krav på att hylla USA:s "perfekt" uppbyggda rättssystem och varje författares önskan att vara dramatisk och intressant. Denna roman är Grishams enda där författaren faktiskt förlorar mot patrioten. Alltför tekniskt och förutsägbart. Svag trea. Även om hantverket är helt okej.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Grisham