Åttonde huset : till åminnelse av en flicka (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2022-09-20
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
223 x 150 x 28 mm
Vikt
543 g
SAB
Lz,Oepa
ISBN
9789100191344

Åttonde huset : till åminnelse av en flicka

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2022-09-20
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En majkväll 1948 tar nioåriga Birgitta Sivander ett steg in mellan trädstammarna och försvinner. Strax före gryningen hittas hon död i ett dike i skogen. Sjuttio år senare läser Linda Segtnan av en slump en tidningsnotis om det olösta mordet i skånska Perstorp. Någonting manar henne att söka djupare i Birgittas öde. Hon vänder sig till arkiven, men närmar sig samtidigt historien med en öppenhet för det okända. Parallellt med att hennes besatthet växer, börjar också ett liv växa i hennes mage. En flicka. Hur står man ut med att sätta ett barn till världen när den kan vara så bottenlöst grym? Hur står man ut med de faror som hotar en dotter?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Åttonde huset : till åminnelse av en flicka
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Åttonde huset : till åminnelse av en flicka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 8 november 2022

    Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Åttonde huset - till åminnelse av en flicka, är Linda Segtnans debutbok. Den är någon sorts blandning mellan en true crime/cold case-bok och en självbiografi. Boken växlar hela tiden mellan författarens eget liv, och ett sjuttio år gammalt mord på en nioårig flicka. Boken är väldigt annorlunda, men jag tyckte att den var intressant och bra, och jag kan rekommendera den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Linda Segtnan