Teatern vid stranden (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-05-16
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Jan Hultman, Annika Hultman-Löfvendahl
ISBN
9789100194680

Teatern vid stranden E-bok

(3 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2023-05-16

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
EN AV ÅRETS BÄSTA BÖCKER 2022 enligt The Times och The New York Times.

"En riktig "glömma gratängen i ugnen"-roman! Man stänger ute yttervärlden totalt, man sveps med, man vänder blad som en galning och i slutet vill man nästan läsa i slow motion för att man inte vill att boken ska ta slut ... En blandning av Downton Abbey-mys och saftig spionhistoria. Who can resist? Inte jag!"

TV4 Nyhetsmorgon

De tre syskonen Seagrave växer upp på ett gods nära havet i engelska Dorset. De får reda sig själva så gott det går, förbisedda av såväl sina föräldrar som av det upptagna tjänstefolket. Syskonens anförare är den orädda Cristabel, som drömmer om ett liv lika äventyrligt som i böckerna i familjens dammiga bibliotek. Tillsammans bygger barnen upp en teater i ett strandat valskelett, som Cristabel upptäckt och därför anser tillhör henne. Föräldrarnas excentriska konstnärsvänner utgör resten av ensemblen, systern Flossie underhåller vid pianot och lillebror Digby framträder som teatertruppens stjärna. Det är en värld av fantasi och lek, som enbart hotas av förbiblixtrande inblickar i vuxenvärldens allvar.

När andra världskriget bryter ut och syskonen blivit vuxna lämnas Flossie ensam kvar att hålla stånd vid det söndervittrande godset. Cristabel och Digby rekryteras av underrättelsetjänsten och får spela sina svåraste roller någonsin, när de smugglas över gränsen för att delta i den franska motståndsrörelsen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Teatern vid stranden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd
    Fia, 25 augusti 2023

    Härlig beskrivning av ett barns upplevelser av ett liv i avsaknad av omsorgen från föräldrar. Fina och målande beskrivningar av livet på ett gods. Jag tyckte om berättelsen helt fullt och kärleken mellan syskonen var väldigt berörande. En mycket läsvärd bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Joanna Quinn