Karlstad Zoologiska (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (167.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Hanna Hellquist
Utgivningsdatum
2022-02-10
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789100195366
Karlstad Zoologiska (ljudbok)

Karlstad Zoologiska Ljudbok

(46 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-02-10

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Vi var alltid ute på landet om somrarna. Vi åkte inte på någon semester, vi åkte ut till landet och där var vi. Alla tre, jag och mamma och pappa, trots att mina föräldrar var skilda sedan flera år tillbaka. Vi sov i samma säng i sommarstugan. Pappa längst ut, jag i mitten och mamma längst in mot stenväggen. Där på landet fanns hundarna. Och katterna. Och papegojorna och getterna och ormarna och sköldpaddorna. Och rävvalpen som pappa sköt. Ormarna som mamma smugglade i behån genom tullen i Helsingör. Undulaterna som jag stampade ihjäl, kattungarna som pappa lade på komposten. Råttorna som tinades i mikron. Där fanns allt. Numera har pappa en hund och en etta i Vålberg. Mamma har en allergisk pojkvän. Jag har en katt, en mamma, en pappa och mammas allergiske pojkvän."- Hanna Hellquist

I begynnelsen var djuren. Hanna H minns alla djuren som pappa köpte, hittade, stal eller på annat sätt ramlade över och som fyllde varje millimeter av hennes barndom. Sköldpaddorna, trynsnoken, råttorna. Chinchillan, katterna, Ulrik (som var en apa). Mamma och pappa. Och så Göran (som är allergisk) Hanna H tar oss längre in i den värld vi så väl känner igen från hennes krönikor i DN. Till hjälp har hon sin knivskarpa blick för det djupast mänskliga och det djupt tragiskt manliga, sin exakta stil och slagfärdiga ton. Karlstad Zoologiska beskriver en barndom lika smärtsam som djurfylld, lika dråplig som udda. En uppväxtskildring i djurform.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Karlstad Zoologiska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Brutal sanning
  Ia, 27 juli 2023

  Bästa jag läst på länge

 2. Underhållande
  -, 3 augusti 2022

  Skall lyssnas på inte läsas.

 3. Ljuvligt örongodis
  -, 18 mars 2022

  Att lyssna på Hanna Hellqvists berättarröst som tar en på en resa genom livet utifrån alla de djurhistorier hon samlat på sig är fantastiskt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Hanna Hellquist