Förintelsens barn (pocket)
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2022-01-13
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
178 x 110 x 12 mm
Vikt
111 g
SAB
Koafh-a.54,Lz Silberstein, Margit,Lz Silberstein, Ernst Jakob,Lz Silberstein, Ili Channe
ISBN
9789100196318

Förintelsens barn

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-01-13
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Auschwitz, själva symbolen för nazisternas dödsmaskineri, befriades den 27 januari 1945. Men Förintelsen slutade inte där. Den gick i arv och sipprade in i blodomloppet hos Förintelsens barn. Det här är en bok om det tunga arvet, om känslan att finnas till istället för alla de som slutade sina liv i gaskamrarna. I barnen skulle en förlorad värld återuppstå. Vem kan leva upp till det?

Men det är också en berättelse om två människospillror, mina föräldrar, som möts igen efter kriget, i Norrköping. Om deras strävan att i skuggan av de döda, bygga ett nytt liv i det svenska folkhemmet. Den handlar också om min egen historia i två världar, den judiska och den andra stora världen. Till dem som tvivlar: Det går alldeles utmärkt att vara både jude och svensk!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förintelsens barn
 2. +
 3. I samma flod : Putins krig mot kvinnorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt I samma flod : Putins krig mot kvinnorna av Sofi Oksanen (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Förintelsens barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fångar läsaren

  Att försöka förstå tystnaden om det outhärdliga, att som barn behöva se sina föräldrars sorg - det är tungt. Men väldigt bra beskrivet.

 2. Förvånande
  Britt-Inger Nilsson, 18 februari 2022

  Jag har ofta hört att de som varit med om förintelsen absolut inte vill prata om det och särskilt då inte så att deras barn hör det. I den här boken fick ju barnen veta vad föräldrarna gått igenom, men inte mådde de bra av det. Så vilket var bäst?

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Margit Silberstein

 • Hand i hand med barnen till Treblinka : berättelsen om Janusz Korczak

  Margit Silberstein

  En hjälteberättelse från andra världskrigets Polen. Janusz Korczak var ett ljus i det svartaste mörker när miljontals människor utplånades från jordens yta. Han var en polsk judisk läkare, författare, pedagog, vars tankar ligger till grund för FN:...

 • En marsch mot avgrunden

  Tommy Möller, Margit Silberstein

  I denna bok skildrar två av de mest erfarna politiska bedömarna i landet den kris som drabbade Socialdemokraterna efter valnederlaget 2010, det sämsta val partiet gjort sedan den allmänna rösträtten infördes 1921. Sveriges Televisions politiska ko...