Shuggie Bain (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
460
Utgivningsdatum
2022-03-10
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Eva Åsefeldt
Originaltitel
Shuggie Bain
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789100196431

Shuggie Bain

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-03-10
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vinnare av 2020 års Booker-pris!

Året är 1981 och industristaden Glasgow är nere för räkning. Under Thatchers järnhårda styre måste man kämpa för att överleva. Glamorösa Agnes Bain har alltid haft större drömmar än så, men när hennes man lämnar familjen faller allt samman och det kommer an på barnen att fånga henne. Shuggie Bain, minstingen, är den som håller ut längst. Men Shuggie drömmer sig också bort, från gruvområdet och från den hånfulla omgivning som aldrig låter honom glömma att han är annorlunda.

Douglas Stuarts debutroman SHUGGIE BAIN är en berättelse om klass och kärlek. Den har fått ett storartat mottagande och jämförts med såväl Frank McCourt, Hanya Yanagihara och Éduoard Louis som James Joyce. "En debut som känns som ett mästerverk", skrev Washington Post.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Shuggie Bain
 2. +
 3. Stöld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stöld av Ann-Helén Laestadius (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Shuggie Bain. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. GRIPANDE VERKLIGHETSSKILDRING ?
  Gunipeg, 4 september 2023

  Historien grep tag i mig från första kapitlet. Ger en känsla av att historien åtminstone till viss del är självupplevd. Författaren är mycket väl insatt i hur barn tänker o agerar i en dysfunktionell familj. Historien är bitvis nattsvart men har också delar med glädje, kärlek och värme. Beskrivningen av Glasgow under 70-80-90- talet ger en deppig men sann bild av stora delar av UK.
  Mycket läsvärd!

 2. Utan hopp
  Lars Själander (Stockholm), 16 juni 2023

  En välskriven bok med ett språk som griper en vidare och framåt.

  Samtidigt är storyn så svart och ger ingen andhämtning eller förhoppning om att något gott kommer att komma ut av detta. Ett persongalleri med alltför tuff verklighet. Just realismen kanske gör att det blir för verkligt.

  Halva boken läst: kanske andra halvan i framtiden.

 3. Socialrealism
  Ingrid Johansson, 3 augusti 2022

  Mycket bra läsning som känns nästan för bra ibland: Det kryper under huden ibland särskilt när det är något man kan känna igen sig i.

 4. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 31 mars 2022

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Och nu har även jag äntligen läst den här omskrivna och omtyckta debutromanen av den Glasgow-födda och New York-boende författaren Douglas Stuart. Och var den då så bra som "alla" tycker? Ja, det tycker jag faktiskt. Jag tycker att det var en fantastisk uppväxtskildring av den skotske pojken Shuggie Bain. Gripande och eländig, men också humoristisk och kärleksfull. Kan absolut varmt rekommendera boken.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Douglas Stuart