Unge Mungo (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (447.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ludvig Josephson
Utgivningsdatum
2022-04-27
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Eva Åsefeldt
ISBN
9789100196660

Unge Mungo Ljudbok

(29 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-04-27

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Årets ljudbok enligt The British Book Awards 2023

Mungo och James borde inte vara vänner. I ett hypermaskulint och våldsamt Glasgow där protestanter och katoliker håller sig på varsin kant är de två tonåringarnas känslor för varandra helt otillåtna, och drömmen om att fly krockar ständigt med skräcken för att bli upptäckt.

När Mungos mamma skickar honom på en fisketur med två tvivelaktiga män behöver han samla all sin inre styrka för att kunna ta sig tillbaka till säkerheten och till en plats där han och James kan ha en framtid tillsammans. Unge Mungo är en gripande uppväxtskildring, en berättelse om maskulinitetens gränser och om farorna med att älska någon för mycket.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Unge Mungo. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ännu en fullträff från Douglas Stuart
  -, 7 mars 2024

  Som han kan ge kött, blod djup åt de som inte många tittar åt!

 2. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 2 september 2022

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Den här boken, Unge Mungo, är den skotsk-amerikanske författaren Douglas Stuarts andra roman. Han debuterade med boken Shuggie Bain, som jag har läst, och som fick högsta betyget av mig. Jag hade därför höga förväntningar på den här boken, men dom infriades absolut, för jag tyckte att den här var lika bra. Den är gripande, berörande, hemsk, och sorglig, men också vacker i vissa delar. Kan varmt rekommenderas.

 3. Varför?
  -, 10 augusti 2022

  Jag trodde att om man stod ut med den virriga och ointressanta berättelsen i början skulle det så småningom komma en tråd i handlingen. Närmare mitten förstod jag att det inte skulle få en sammanhängande berättelse. Men jag tänkte att om jag läste till slut skulle ett budskap komma. Men nej! Totalt ointressant bok.

 4. Fantastisk
  -, 10 maj 2022

  En oerhört bra bok som alla borde läsa. Om undetklassens Glasgow och förbjuden kärlek. Tragisk men viktig bok.

 5. Unge Mango
  -, 9 maj 2022

  En oerhört bra och sorglig berättelse om hur underklass och alkohol ger maktlöshet att styra sitt eget liv! Mango fick i all hemlighet uppleva tre dagar av kärlek och värme, men allt var fel enligt hans omgivning. Han älskade en ung man som dessutom var katolik!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Douglas Stuart